Eerste week in Can Tho!

Eerste week in Can Tho!

De tijd gaat hier supersnel, er is alweer een week voorbij en heb ondertussen zoveel meegemaakt! Vanaf het hotel in Ho Chi Minh met de taxi naar een plek waar ik in een minibusje werd gezet, en vervolgens in een grote bus naar Can Tho. Dit duurde 3 uur en er was niemand die maar een woord engels kon, dus bleef maar hopen dat ik goed ging! Eenmaal aangekomen werd ik opgehaald door Phuong, achterop de scooter, niet heel comfortabel met backpack! Eerst het huis waar ik verblijf bekeken, het is heel mooi met hoge plafonds. In de woonkamer staan ook de fietsen, best gek! Hierna liet phuong, die trouwens de begeleider hier in vietnam is, me de hele stad zien. Meteen een pagoda bekeken en een standbeeld van Ho Chi Minh. Na tehoren hebben gekregen welke projecten ik zou doen gingen we eten bij 'best noodles in town'. Hier dan mijn eerste echt ervaring met stokjes eten, ik kan zeggen dat het geen succes was, priekend en vallende stukjes vlees enzo, Phuong zat me stiekem uit te lachen :p 

De volgende dag meteen het eerste project, atlas. Dit is een normale school waar je kinderen van een jaar of 8-10 engelse lesgeeft. Het is niet echt charity, maar evengoed leuk om te doen. Op de heenweg kon ik meefietsen met yemoi, een andere vrijwilliger, maar op de terugweg moest ik alleen met een getekende plattegrond. De meesten weten wel hoe slecht mijn richtingsgevoel is aangezien ik zelfs in hoorn af en toe nog verdwaal, ik kreeg het nu voor elkaar om de eerste afslag al de verkeerde kant op te gaan.. . Stond ik dan, zonder geld of mobiel midden in de stad.. gelukkig herkende ik na een tijd wel wat en ben ik veilig aangekomen! 

in de middag meteen het volgende project, wat ik ook het leukste vind. Dit is city orphanage. Dit is een weeshuis voor gehandicapte kinderen, deze worden hier echt 'gedumpt'. Het schijnt dat kinderen hier gewoon worden afgegeven zonder moeite. Ook is er een meisje dat na de geboorte levend isbegraven en gelukkig door buren is gehoord. Schrijnende verhalen, vooral als je ziet hoe ultiem schattig ze zijn! Op dit project gaan we eerst naar de kleuters. Hier kunnen we spelen, tekenen en met scoobidoo touwtjes ze vermaken. Na een uur gaan we naar de vrouwen, deze liggen binnen op een bed en kunnen vrijwel niks. Het enige wat we kunnen doen is eten geven. Hierna gaan we naar de mannen, deze liggen op de grond, maar sommigen kunnen nog wel overgooien met een bal. Als laatste gaan we dan naar de peuters en baby's. Lekker even spelen en knuffelen! 

Verder heb ik ook een project nhip cau en ook charity hospital, dit leg ik later een keer uit wat het inhoudt! 

Verder is het een heerlijk leven. We hebben een rooster en daaromheen is het erg gezellig met vrijwilligers in het huis. Ieder avond uit eten voor zeer weinig geld en daarna nog ergens een drankje doen. Verder hebben we zondag en maandag vrij en kunnen we uitstapjes doen. Zo zijn we dit weekend Can Tho gaan bekijken, 2 pagodes gezien, heel mooi! Verder hebben we allen een fiets en kunnen we overal heen. Het verkeer went echter niet, zoveel drukte, scooters en auto's, terwijl er niet echt regels zijn. Ook tegen de richting in op de fiets of dwars over een rotonde heb ik al gedaan, heel vreemd! Ook word ik overal nagestaard, ze vinden het mooi als je een lichte huid hebt, dus krijg dat veel te horen. De warmte begint zelfs al te wennen, vanochtend was het 'maar' 26 graden en het voelde echt koud aan.. :p 

Tot nu toe vind ik het nog een geweldige trip, ik probeer overal van te genieten en de tijd gaat veel te snel! Het is nu al een super ervaring die ik niet had willen missen! 

Bedankt voor verder alle lieve reacties, en berichtjes, leuk om te horen hoe iedereen meeleest. Als je een foto wil kun je ook altijd even vragen via whatsapp, er is wifi in het huis dus ben goed bereikbaar ;) 

liefs! Annemiek

Follow the author: annemiekkoomen
More contributions of WorldSupporter author: annemiekkoomen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]