Gelukkig heb ik het bonnetje nog

Lieve Jan,

Zonder verwachtingen ben ik naar Vietnam toe gegaan. Ik heb inmiddels geleerd dat wanneer je juist wél bepaalde verwachtingen hebt, het kan leiden tot teleurstellingen. De mensen die mij persoonlijk kennen, zullen het niet ontkennen wanneer ik toegeef een 'control freak' te zijn. Ik ben van de planning en wil het liefst zo georganiseerd mogelijk te werk gaan. Maar wat heb je daar aan in een land zoals Vietnam? Helemaal niks! Mijn flexibiliteit heb ik deels weten in te schakelen en zonder gestructureerde planning of ook maar één enkele verwachting ben ik het vliegtuig ingestapt. En wat blijkt? Alles komt onverwachts op je pad terecht. Alsof het een cadeautje is. Van sommige cadeautjes hoop je nog dat het bonnetje bewaard is, maar als een klein kind open ik ze met vol enthousiasme. Zo werd ik afgelopen weekend overladen met cadeaus. Ik ben samen met mijn vriendin naar Phu Quoc gereisd. Een eiland ergens onderaan het zuiden van Vietnam. Geen enkele verwachting, zelfs geen hotel geboekt. Maar wat was het fantastisch! Het ene cadeau nog mooier en leuker dan de ander. We zijn met een scooter over het hele eiland gereden, zo terecht gekomen op de mooiste stranden. Witte zandstranden en kristalhelder water. Palmbomen in overvloed en natuurlijk, zonder billen bloot, melk uit een kokosnoot, terwijl ik lui in een hangmat lag. Ik heb de zon zien ondergaan in de zee en we hebben aan dit alles drie geweldige Vietnamese vrienden overgehouden. Zo zie je maar (spreek ik voornamelijk tegen mezelf uit) dat ook zonder vastigheid of iets wat lijkt op een schematische indeling, alles uiteindelijk goed komt. Als je er maar genoeg vertrouwen in hebt. En het belangrijkste: geloof in jezelf dat je het kan.

Jan, ik heb nog één klein vraagje:

'Wat is jouw mooiste (onverwachtse) cadeautje?'

Liefs, Marjolein

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Trots

Ik vind het echt knap dat je je zo durft over te geven aan het onbekende. Ik ben echt trots op je. 12p

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
More from Marjolein29
Blog of Marjolein29
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2 1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.