Image
WorldSupporter profile of Marjolein29
Image
Travel & Move: 
In 2012 ben ik naar Tunesië gegaan. Daar heb ik een prachtige rondreis gemaakt vanuit het noorden richting het zuiden van Tunesië.
Het was mijn eerste reis buiten Europa en al snel merkte ik dat er een groot cultuurverschil is in vergelijking met Nederland. Nu ik in 2014 naar Vietnam ga, zal ook hier weer een andere cultuur zijn dan dat ik gewend ben in Nederland. Wat ook anders is, is dat ik vrijwilligerswerk zal gaan doen. Dit zal mij hele nieuwe ervaringen gaan opleveren. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar wat komen gaat en kijk vol verwachting uit naar deze reis.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd sport ik veel. Hoewel ik nog geen wereldbijdrage heb geleverd ben ik wel degelijk actief voor het goede doel.
Zo heb ik onder andere geld op gehaald voor de KWF Kanker Bestrijding door de 10 km van Rotterdam te lopen, maar ook een bedrag bij elkaar gefietst voor de Daniel den Hoed Stichting. Het is in elk geval een begin. Wie weet ga ik na mijn reis naar Vietnam ook voor andere doelen, wereldwijd gericht, geld ophalen. Elk beetje is welkom!
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school hebben we een 24-uurs marathon gehouden.
We hebben, de naam spreekt voor zich, 24 uur lang diverse activiteiten georganiseerd en uitgevoerd om geld in te zamelen voor het scholenproject in Kenia van Wim van den Burg. Na de middelbare school ben ik de opleiding Onderwijsassistent op het MBO gaan volgen. Ik heb in het eerste jaar stage gelopen op basisschool De Hoeksteen in Vlaardingen. Deze basisschool heeft een sponsorloop georganiseerd om geld op te halen voor het Liliane Fonds. Deze organisatie helpt kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Het was fantastisch om te zien hoe de leerlingen zo betrokken waren en zich enthousiast hebben gemaakt voor deze organisatie. Inmiddels ben ik student op de Hogeschool Pabo Thomas More in Rotterdam. In het eerste leerjaar heb ik een presentatie gehouden over wereldburgerschap in het onderwijs en hierbij heb ik fairtrade producten onder de aandacht gebracht. Hopelijk kan ik in het vervolg van mijn opleiding nog meer van dit soort activiteiten organiseren of presentaties geven voor een succesvolle wereldbijdrage.
Help & Change: 
In juli 2014 ga ik voor het eerst op reis met Vrijwillig Wereldwijd. Samen met een vriendin van mij vertrekken we voor een maand naar Vietnam.
Hier gaan we meewerken als vrijwilliger aan diverse projecten, zoals het helpen met het verzorgen van weeskinderen, Engelse les geven aan gehandicapten en samen met de monniken koken in het ziekenhuis. Ik ben ontzettend benieuwd naar het land, de mensen en de cultuur en kijk er dan ook heel erg naar uit om deze reis te mogen maken.
Work & Initiate: 
Ik werk bij slagerij Wapenaar in Vlaardingen. De slogan van de slagerij is 'Bewust lekker eten' en dat is dan ook niet voor niets. Al het rund- ,varkens-, lamsvlees en kip is scharrelvlees.
Het vee wordt op een natuurlijke manier groot gebracht met voldoende bewegingsruimte, gezonde voeding zonder toevoeging van verboden groeibevorderende middelen. Het is niet zozeer wereldwijd gericht maar er wordt zeer zeker bewust met het product omgegaan!
My Latest Activity
Image

Lieve opa Jan, Hopelijk heeft u toch kunnen zien hoe mijn reis naar Vietnam was. Van boven af. Dikke kus aan oma Liefs, Marjolein