Passie

Ik zit op Youtube. Ja ik heb een kanaal, maar dat gebruik ik alleen als ik een video moet maken voor school. Ik bedoel dat ik erg veel video's kijk op Youtube. Ik ben iemand die video's kijkt over fashion (waar ook beauty bij komt kijken in de meeste gevallen). De zogenaamde 'Beauty gurus'. Amerikaanse zijn mijn favoriet. Ik weet niet wat het is, of nou ja, eigenlijk wel. Alles in het Engels klinkt beter. 'Dat is mooi' of 'that is beautiful'. Enorm verschil. 

Maar zoals elke andere dag zat ik vandaag weer op Youtube en keek wat video's. Ik kwam toen terecht bij een kanaal waar ik al even op geaboneerd ben, maar eigenlijk nooit zoveel aandacht aan heb gestoken. Dit kanaal is Hellokaty. Katy is een 18 jarige beauty guru uit Amerika. Ik kwam langs een praat video welke ik zo bijzonder vond, dat ik meerdere praat video's van haar ging kijken. Deze video's brachten mij op het idee van deze blog... (Wauw, dit was een lange intro)

Zelfzekerheid is iets wat we allemaal wel zouden willen hebben. Zelfverzekerd een sollicitatie in gaan, zelfverzekerd school binnen lopen op je eerste schooldag, zelfverzekerd praten voor een groep mensen, zelfverzekerd zijn over je uiterlijk. Helaas zijn er niet veel mensen die zeggen dat ze zelfverzekerheid hebben. Ze willen zichzelf verstoppen en nemen een gesloten houding aan. Ze schamen zich als ze over hun passie praten, als ze er al over praten. 

Is het niet prachtig om te zien als mensen stralen wanneer ze over iets vertellen? Iets wat ze zo leuk of mooi vinden, iets wat ze zo graag doen. Want ik vind van wel. Ik vind het prachtig om te zien als mensen die lach op hun gezicht niet weg krijgen, die sprankelende ogen als ze praten.

Praten over je passie wordt vaker enger gevonden dan praten over de geschiedenis van Roemenië. Je passie is iets dat echt van jou is, iets wat jou maakt tot wie jij bent. De geschiedenis van Roemenië is een kwestie van uit je hoofd leren en als feitjes opdreunen. Waarom durven mensen zichzelf niet te uiten? Bang voor de reacties? Bang voor de meningen van anderen? 'Stel dat ze het niet leuk vinden?' Dan wil ik bij deze zeggen: mensen die zien hoe gepassioneerd jij over iets bent, kunnen niet anders dan geboeid zijn. Dus 'go out there, radiate passion'. 

Mij is vaak verteld dat ik enorm straal als ik het over mijn reis naar Malawi heb op infodagen. Dat het enthousiasme ervanaf spat en dat het erg aanstekelijk is. Dat is niets om te verbergen. Dat is niets om je voor te schamen. Als jij ergens enthousiast over bent, show the world! 

Praten voor een groep, presenteren, is een competentie bij ons op school. Het is iets wat wij al sinds leerjaar 1 vaak oefenen. Persoonlijk vind ik het niet meer zo spannend. Ik weet dat mensen die het niet vaak doen wel verschrikkelijk eng vinden. En kom ik bij een infodag, zit er zo'n 40 man voor je en willen ze alleen maar blijven vertellen over hun reis. 

Passie is iets moois. Iets wat je niet zou moeten verbergen. Iets waar je je niet voor zou moeten schamen. Passie is ies moois. Iets wat een onuitwisbare lach op je gezicht brengt. Iets wat je ogen laat sprankelen. Iets wat jou jou maakt. Ignoring your passion is slow suicide. Never ignore what your heart pumps for.

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Jules
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
962