instock amsterdam

Is het jullie ook wel eens opgevallen hoe perfect de paprika's, komkommers, avocado's en bananen erbij liggen in de schappen van de supermarkt? Heel anders dan de groene paprika's van het IOP in Tanzania, met gekke vormen, kleuren en soms zelfs gaten erin! Maar wat is er mis met een paprika met een gekke vorm? Het is als mensen met een gekke neus, die doen we toch ook niet weg?

Voedsel dat er niet 'perfect' uitziet wordt gewoon weggegooid in nederland, omdat het niet verkoopt. Bizar als je er over na denkt dat wij selecteren op het uiterlijk van voedsel, terwijl elders op de wereld mensen sterven van de honger!

Maar er is nu een nieuw initiatief - waar ik zelf heel vrolijk van wordt en trots op ben!- namelijk een food waste restaurant. De komende maanden zullen koks hier koken met voedsel dat normaal verdwijnt in de kliko. Ze vragen aandacht voor voedselverspilling door te laten zien dat afgekeurd eten eigenlijk nog overheerlijk smaakt! Voor twintig euro (!!) eet je een drie gangen diner en de opbrengtst daarvan gaat naar verschillende voedselgerelateerde projecten.

Door te eten bij instock help je mee aan het verminderen van voedselverspilling, steun je projecten in andere landen en het is ook nog eens goedkoop!

Klinkt leuk he!? neem anders ook even een kijkje op hun site http://www.instock.nl/

 

Het concept loopt storm, want er zijn heel veel reserveringen. Maar zoiets zou je zelf natuurlijk ook kunnen doen; vraag je groetenboer of hij of zij afgekeurd voedsel voor je heeft of gooi hagelslag dat over de datum is niet gelijk weg, na twee dagen is het echt nog niet bedorven hoor!

 

Ik hoop binnenkort te eten bij instock en zal jullie laten weten hoe het was!

 

 

Follow the author: Elvira-Don
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]