Interview met ..

Hallo ik ben Rosalie mag ik jouw een paar vraagjes stellen?
Ja natuurlijk.

Hoe heet je?
Njemile.

Heeft jouw naam ook een betekenis? 
Mijn naam betekent eerlijk.

Hoe oud ben je?
ik ben 16 jaar.

In welke klas zit je?
In de 5e klas hier op de Malindi Secondary school. 

Welke vakken krijg je hier allemaal op school en hoe is dat geregeld? want bij ons kun je dat in de bovenbouw kiezen. 
Ik volg onder andere Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Engels, Chichewa. 
ik heb deze vakken niet specifiek kunnen kiezen, iedereen heeft gewoon dezelfde vakken. 

Wat vind je het leukste vak? 
Ik vind Biologie een erg leuk vak. 

Weet je al wat je later wil gaan doen? na deze school? 
Ik wil graag naar de universiteit en daar de opleiding doen tot dokter.

Dat is een erg mooi doel. Wat wil je er zoal mee bereiken?
Ik wil de mensen graag helpen. Hier in Malawi is er een tekort aan goed opgeleide doktoren met goede kennis van mensen, en ik wil proberen met mijn kennis die ik op doe ook de mensen te helpen die het normaal gesproken niet kunnen betalen. 

Aan jouw antwoorden maak ik op dat je er veel voor over hebt en dat merk ik aan alle jongeren hier. Ze zijn heel gemotiveerd en zijn heel blij om op school te zitten. In Nederland kunnen we daar nog wat van leren denk ik. 
Oh ja? hoe zit dat dan precies? 

In Nederland zijn wij gewend aan het feit dat iedereen naar school gaat en dat het gewoon verplicht is om naar school te gaan. Veel jongeren vinden school niet leuk, ik denk omdat het verplicht is en velen hebben daar geen zin in of zo. 
Ik snap daar helemaal niks van. Hier gaat dat heel anders. Ik ben heel erg blij dat ik naar school kan en dat mijn ouders dat kunnen betalen. Als ik kijk naar hoeveel leeftijdsgenoten moeten werken en geen uitzicht hebben op de toekomst, ben ik alleen maar blij dat ik, en de kinderen hier op school, de volwassen zijn van morgen. "the changers". Ik kan doordat ik straks een opleiding heb, iets betekenen voor dit land. Iedereen op school is hier heel erg mee bezig met deze gedachte. 

Ik ben hier nu ongeveer een uurtje op deze school en ik heb al zo vaak gehoord: "you are the leaders of today and tomorrow". Wanneer dat gezegd word fleuren jullie helemaal op. 
Ja ik vind het erg mooi als dat gezegd word en dan weet ik weer precies waarom ik mijn best doe op school. 

Heb je nog iets van een boodschap voor de kinderen/jongeren in Nederland? 
Ja. Wees blij dat je op school zit want velen in de wereld kunnen niet eens naar school, denk daar aan. Doe je best op school want later zul je daar profijt van hebben, net zoals wij ons best zullen doen voor een betere toekomst voor ons zelf en de nieuwe generatie. 

Ik vond het erg leuk met je gesproken te hebben en vind jouw gemotiveerde houding heel erg inspirerend dankjewel daarvoor.
Graag gedaan. Ik vond het leuk dat jullie deze school hebben bezocht. Het is mooi om te zien hoe jullie bezig zijn voor een land als Malawi en daar ben ik jullie alleen maar dankbaar voor. And remember you are also leaders of today and tomorrow. Thankyou. 

Graag gedaan! bye
Bye

 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Rosalie Bakker
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2