Vrijdag 16 mei – Slagbal.

Op vrijdag geven we altijd sport op de Step Up Academy en ook op deze school hebben we door het slechte weer een aantal weken niet kunnen sporten. Maar vandaag schijnt de zon weer volop en gaan we met z’n allen op weg naar het sportveld. We willen slagbal aanbieden aan P5 en P7. Het schoolhoofd is ook weer in zijn sporttenue. Hij is altijd erg enthousiast en spoort ook de andere leerkrachten aan om met de kinderen te gaan sporten. Ook op deze school wordt sport steeds belangrijker en het is voor ons gaaf om te zien dat ons enthousiasme aanstekelijk is.
We zetten het veld voor slagbal uit en vertellen een aantal basisregels. We maken twee partijen en gaan eerst maar eens oefenen. Het duurt even, maar na een tijdje hebben bijna alle kinderen door hoe het werkt. Ze zijn heel enthousiast en fanatiek. De kinderen kunnen hard rennen. Er wordt zelfs een homerun gemaakt. We zien al een paar toekomstige Afrikaanse atleten.
Niet alleen de kinderen zijn fanatiek, maar ook het schoolhoofd. Hij heeft al snel de regels door en spoort de kinderen aan. Hij vind het zelfs zo leuk dat hij zelf ook een keer met het slaghout wil slaan en proberen een homerun te maken. Als het helaas alweer tijd is om terug te gaan zegt hij dat we volgende week weer het spel moeten spelen, zodat ze het kennen voordat wij weg zijn.
Na het sporten blijven we nog even op de school om thee te drinken en mandaazi te eten. Ook hebben we nog een getallenlijn gemaakt voor P1 die we in de klas hangen. De kinderen zijn er blij mee en ze beginnen enthousiast te tellen. De school begint er al steeds meer als een school uit te zien.
Met een tevreden gevoel verlaten we de school. We hebben deze school in ons hart gesloten en zullen ze echt gaan missen. Maar gelukkig hebben we nog een aantal weken om te genieten!

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]