De Nederlandse welvaart icm de milleniumdoelen?

Er wordt heel vaak gezegd dat Nederland een heel erg welvarend land is en dat alles in Nederland op rolletjes loopt... maar is dit wel zo? 

Wanneer we dan gaan kijken naar de milleniumdoelen of deze al zijn bereikt in Nederland komt het volgende er uit:

Bij het eerste milleniumdoel "In 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen" kunnen we er zeker van spreken dat dit is gebeurd. In Nederland is er bijna geen armoede en honger meer. Wanneer je geen geld hebt voor eten, kun je hier altijd nog naar de voedselbank gaan.

"In 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school" dit is in Nederland zelfs verplicht gesteld door de overheid, dus dit is zeker gelukt.

Het volgende milleniumdoel is inmiddels ook helemaal ingeburgerd "In 2015 hebben alle mannen en vrouwen dezelfde rechten". Dit is door de jaren heen helemaal normaal geworden dat de vrouw dezelfde rechten heeft als de man.

Van het 4e milleniumdoel is er in Nederland bijna nooit sprake geweest "In 2015 is kindersterfte sterk afgenomen". Gelukkig is er in Nederland de laatste eeuw nooit echt last geweest van kindersterfte.

"In 2015 sterven er minder vrouwen door zwangerschap" is een opmerkelijk milleniumdoel. Van dit milleniumdoel kan namelijk ook sprake zijn in Nederland. Toch zijn er de laatste jaren gelukkig geen echte grote aantallen vrouwen gestorven door zwangerschap. De hygiëne is erg goed in de Nederlandse ziekenhuizen.

Ziektes als Malaria komen in Nederland sowieso al niet voor, aids echter nog wel in enkele gevallen, maar in minimale aantallen. Dus van het milleniumdoel "In 2015 is de verspreiding van ziektes als aids en malaria gestopt" kan er worden gezegd dat dit zo goed als is gelukt in Nederland en we er nog maar een paar stappen van verwijderd zijn.

De laatste jaren lijkt het net alsof er een ecologische bom is ontploft. In een keer wil iedereen zonnepannelen en een auto op elekticiteit in plaats van benzine. Dit past dan ook goed bij het milleniumdoel "In 2015 leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu" want dit komt erg overeen met wat er nu gaande is. Dit is niet alleen de wens van de Nederlandse consument maar wordt ook steeds vaker de werkelijkheid.We zijn dan dus ook erg op weg om dit milleniumdoel uit te kunnen laten komen. 

Het laatste milleniumdoel is echter wat minder positief in Nederland...

"In 2015 is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp"

Van eerlijke handel kunnen wij hier in Nederland niet spreken, want zoals het al eens in het nieuws is geweest dat er paardenvlees tussen het rund zat, zo weten een heleboel mensen ook niet hoe hun choladehagelslag is gemaakt. Een heleboel mensen weten totaal niet hoe de producten die ze kopen worden geproduceerd. Dit is nog niet zo erg, maar wel als er hier misbruik van wordt gemaakt door de producent. Doordat een heleboel westerlingen maar gewoon het product kopen en het bedrijf zo'n groot mogelijke winst wil hebben, wordt vaak aan de boeren en werkers in de derdewereldlanden een heel erg lage loon betaald, waar zij nog nauwelijks zelf eten van kunnen kopen. Dit is dus totaal geen eerlijke handel. Gelukkig is Nederland dan weer wel sociaal genoeg om arme landen in nood te helpen door ze met geld te ondersteunen en ontwikkelingshulp te sturen. Toch kan er aan dit laatste milleniumdoel nog veel worden verbeterd in Nederland.

 

In Nederland gaat het over het algemeen dus heel erg goed, alleen is het vaak zo dat zonder dat de consument het doorheeft het er vaak toch niet zo rooskleurig uitziet, deze open handel moeten wij dus creëeren in Nederland. Verder gaat het in Nederland heel erg goed in combinatie met de milleniumdoelen.

Follow the author: ferdyvbrussel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]