Zaterdag 5 april – Safari Blue excursie

Vandaag hebben we de Safari Blue excursie gedaan. En gelukkig was er volop zon! Deze trip hebben we samen met de meiden in het vrijwilligershuis gedaan plus andere mensen uit het ziekenhuis uit Europa die hun kenden. We moesten eerst met een dala dala naar Stone Town. Daarna was er een busje / dala dala geregeld die ons rechtstreeks naar Fumba zou brengen voor de excursie. Dit was allemaal goed geregeld. Toen we aankwamen in Fumba werden we ontvangen door de mensen die ons zouden begeleiden vandaag. Het was een aardige Christelijke vrouw en er gingen ook nog andere Afrikanen mee. We moesten eerst onze schoenmaten doorgeven voor de flippers om te kunnen snorkelen. Daarna stapten we in het bootje en kon het beginnen. We stopten onderweg eerst bij een zandbank waar we konden zwemmen en heerlijk fruit kregen. Watermeloen, ananas en kokosnoot werd er klaargemaakt. Echt heerlijk eten!
Vervolgens gingen we weer verder varen en op een gegeven moment was het tijd om te snorkelen. Marlinda ging snorkelen, maar Michiel besloot dit niet te doen vanwege zijn oren. Hij kan er namelijk niet tegen als er zijn oren lang onder water zijn. Marlinda vond het snorkelen erg leuk om te doen! Wat een geweldig mooi koraalrif! De vissen in het koraalrif waren zo mooi en ze hadden echt prachtige verschillende kleuren.
Na het snorkelen was het tijd om te lunchen! Dit deden we op een eiland dat heet Kwale. Heel bijzonder om te doen. Dit eiland ligt in het zuidwesten van het eiland en ligt onder Fumba. We kregen een lekkere lunch met rijst, patat, vis en fruit. We hebben zelfs octopus gegeten! En ook alle andere enge dieren die op de foto staan. Krabben, kreeften en zelfs garnalen. Daarna was het tijd om een enorme grote boom te zien! Dit was een Bububu-tree. We hebben er ook een aantal leuke foto’s gemaakt. Tenslotte vaarden we terug naar het vaste land. Helaas geen dolfijnen gezien, dit was stiekem toch ook een beetje onze hoop. Al met al was de Safari Blue erg leuk om te doen! De meiden gingen daarna nog eten in Stone Town, maar wij besloten om lekker samen thuis te eten en van elkaar te genieten. Het was een topdagje!

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]