Millenniumdoel en mijn werk in suriname

Tijdens mijn vrijwilligerswerk en reis naar suriname heb ik bijgedrage in eigen mate aan een van de milleniumdoelen die zijn vastgesteld voor 2015.

De belangrijkste waarvan ik zelf vind dat ik aan bijgedragen heb is dat 'alle jongens en meisjes in 2015 naar school gaan'. Ik heb tijdens mij periode in suriname op 2 manieren hieraan bijgedragen. Als eerste heb ik gewerkt in een kinderhuis waar kinderen met een grote rugzak zaten. Deze kinderen heb ik na school actief begeleid met hun huiswerk zodat ze de extra begeleiding kregen die ze nodig hadden om met de gewone stroom leerlingen mee te kunnen. Deze kinderen zaten in verschillende groepen gevarieerd over de hele basisschool en hadden elke dag van 3 tot 5 huiswerk begeleiding. Het mooie wat ik hiervan heb geleerd en heb meegekregen is dat deze kinderen zo ontzettend gelukkig waren met de extra aandacht die ze  kregen, ook al was het voor school. ook was dit terug te zien in hun behaalde cijfers. Voor mij een erg mooi moment omdat ze zo meekunnen met de normale leerlingen en nIet nog meer achterstand oplopen door hetgeen wat ze al hebben meegemaakt. In een  geval was de jongen nog niet naar school geweest tot zijn 6e omdat die op zijn broertje en zusje moest passen zodat ze moeder voor het inkomen kon zorgen. Als zo'n jongen dan op zijn kerstrapport er al goed genoeg voorstaat om naar groep 8 te gaan (is nu 13) dan is dat mooi en fijn voor hem dat het leeftijdsverschil met andere klasgenootjes niet te groot wordt. 

Naast mijn werk op het kinderhuis in de middagen heb ik in de ochtenden gewerkt op een basisschool voor kinderen met leerproblemen, dit kan komen door adhd, dyslexie, licht geestelijk/verstandelijke beperking etc. Op deze school heb ik mee les gegeven om afwezige docenten mee op te vangen. Ik vond het erg mooi om te zien dat suriname al zo ver in de ontwikkeling is dat er scholen zijn voor moeilijk lerende kinderen. Deze kinderen krijgen zo de kans om toch hun basisschool diploma te halen en eventueel nog door te groeien naar een vervolgopleiding. Op deze scholen zitten in alle klassen alles door elkaar, in groep 3 bijvoorbeeld zitten kinderen variërend van 6 tot 14, maar de kans wordt ze in ieder geval geboden zonder al te veel kosten voor de ouders. Daarnaast is er een pedologisch centrum gericht op deze kinderen die ze op de scholen indelen. Dit centrum is nog erg lerende, maar de start is gemaakt met als doel dat alle kinderen in suriname straks van het onderwijs kunnen genieten! Ik ben blij dat ik daar in heb mogen en kunnen meehelpen!!

 

Follow the author: Nikkivanhout
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Nikkivanhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]