We all love Easter eggs, except the ones who are forced to make them

Je kent het wel, de tijd van het jaar om jezelf of een ander te verwennen met allerlei lekkere chocolade paaseitjes, chocolade haasjes, chocolade schaapjes, chocolade vogelhuisjes en nog meer chocolade eitjes...

Ieder jaar deed ik er onbewust vrolijk aan mee en lette ik niet op wat voor chocolade ik kocht, want ja wie is er nou niet dol op chocolade?!

Maar vanaf 2014, nu dus, weet ik wel beter en heb ik me voorgenomen ze alleen te eten als ze eerlijk, dus fairtrade zijn. Goed voor de wereld en ook nog eens goed voor je figuur!

Voor degene die iets minder op hun figuur letten of het gewoon kunnen hebben, heb ik ook nog even wat onderzoek gedaan. Gelukkig bieden organisaties en bedrijven als Tony's Chocolonely, Chocstar, Oxfam Novib en Max Havelaar meer dan genoeg alternatieven aan. Ook de Lidl heeft een eigen merk: Fairglobe paaseitjes en de AH heeft de Puur&Eerlijk variant. De Plus en Hema verkopen ook iets soortgelijks.

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen overtuigen van slaafvrije paaseitjes, want het kan dus wel! Wie doet er ook mee? En hebben jullie nog andere fairtrade varianten die jullie aanraden?

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Hi Elise

Helemaal mee eens, ik was toevallig laatst even snel naar de Jan Linders (volgens mij echt een typisch Limburgse supermarkt) en toen viel het me ook al op dat er echt steeds meer fairtrade producten beschikbaar komen. Doet me goed om te zien dat er toch langzaam maar zeker dingen in positieve zin blijven veranderen, alhoewel ik wel altijd op mijn hoeven blijf, want er zijn ook wat betreft fairtrade producten niet altijd alleen maar goede verhalen, maar daar zal ik binnenkort wel een blogje over schrijven! ;)

Fijn weekend
xx

Ik ben erg benieuwd naar je

Ik ben erg benieuwd naar je sceptische blog over fair trade producten, Cecile! Ik hoor hier en daar om me heen ook heel wat negatieve verhalen, dus ik vind het erg belangrijk om zelf een correcte mening hierover te vormen! 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2