Eerste indrukken in Nederland

Nu ik weer een maand terug ben in Nederland ben ik inmiddels al weer gewend aan het westerse ritme.... Maar dit was in het begin wel anders...

Er is een heel groot verschil tussen de Afrikaanse en de Westerse mentaliteit. Zo hebben Afrikanen een heel rustige kijk op het leven en doen ze gewoon alles op hun gemak, wij Westerlingen moeten alles precies op tijd hebben en als dat niet zo is, dan stressen wij al heel snel.

De eerste paar dagen toen ik terug was in Nederland had ik ook echt nog zo iets van 'Doe toch gewoon rustig, dat kan je morgen ook nog allemaal doen.' Maar af en toe is het inderdaad ook beter om iets gewoon meteen te doen.

Nu ben ik alweer helemaal in het drukke, stressende (en voor ons normale) Westerse ritme geraakt. Alles gaat weer gewoon op tijd en dit is dan ook nog gewoon normaal voor ons, aangezien wij ook maar 2 weken zijn weg geweest. Ik denk dat als wij echt veel langer zouden zijn weggeweest, dat je dan wel echt weer meer moest wennen aan het Westerse ritme. Er zitten wel heel grote verschillen tussen Afrika en Europa. Ondanks dat het maar ca. 10.000 km van elkaar vandaan ligt wat (in mijn ogen) niet zo heel ver is, als je het vergelijkt met het hele universum... het ligt tenslotte allemaal op dezelfde aarde, maar toch zijn er zo'n grote verschillen.

Ik had in Uganda niet echt een 'Cultuurshock' maar wel toen ik terug kwam... Toen had ik zoals ik ook al van anderen had gehoord een 'Omgedraaide-cultuurshock' juist dat je terug wilt naar Uganda... Helaas is dat nu even niet mogelijk, want dan moet ik weer eerst wat geld bij elkaar zien te krijgen ;)

Follow the author: ferdyvbrussel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]