Lake Mburo (Vr. 10 januari)

Vanmorgen zijn we al extreem vroeg opgestaan... namelijk al om 5.30 uur.
We gingen namelijk naar Lake Mburo (een nationaal park)!

Eerst moesten ca. 1 uur naar het natuurreservoir rijden. Eenmaal aangekomen zag je al meteen verschillende soorten wilde dieren. Daar hadden we een safari met de bus van ongeveer anderhalf uur. Tijdens de safari mochten we op het dak van de 2 busjes zitten. We hebben echt heel veel verschillende beesten gezien, waaronder:
Buffels, zwijnen, zebra's, impala's, waterbokken en apen.
De zebra's hebben we echt onwijs veel en vooral extreem mooie gezien!

Nadat we de safari op het land hadden gedaan, gingen we een safari met de boot doen, om ook nog eens nijlpaarden en krokodillen te zien. We hebben best veel nijlpaarden gezien, echter was het vaak wat lastiger om de krokodillen te spotten.

Uiteindelijk moesten we natuurlijk ook weer terug... Nu deden we er ongeveer 2 uur op, om weer terug te gaan naar Pelido.

Toen we weer bij Pelido aankwamen werden we verrast door de lokale bevolking met een 'afscheidsfeestje'. Eerst gingen we dansen met lokale leeftijdsgenoten om vervolgens nog toespraken te horen van de mensen van Pelido. We kregen ook nog een certificaat dat we bij Pelido hebben gewerkt. Daarna hadden we nog even gedanst en de cup song gedaan met deze mensen. Ook had ik nog even gepraat met Mahadie Mackline, een lokale leeftijdgenoot van 17 jaar.

's Avonds moesten we dan echter toch echt alvast de backpack gaan inpakken... Dit liet ons wel realiseren, dat het dan toch echt bijna tijd werd om weer te gaan...

Follow the author: ferdyvbrussel
More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]