Fairtrade/biologisch restaurant

Biologisch en fairtrade eten wordt de laatste tijd steeds hipper in Amsterdam. Wat natuurlijk een goede ontwikkeling is voor de wereld! Er zijn inmiddels verschillende restaurant geopend waar men alleen met dit soort producten werkt (restaurant bak, burgemeester, fifteen) maar laatst was ik toch bij zo'n bijzonder restaurant dat ik het hier wel even wil delen. Het heet de culinaire werkplaats in amsterdam-west en het is gebaseerd op de kruising tussen eten en kunst. Dit zie je ook echt als je daar gaat eten! De vreemdste constructies komen voorbij terwijl je rustig in een huiskamersfeertje kan toekijken hoe de verscheidene kalme (!!) koks het allemaal voor je klaar maken. Je krijgt standaard een vijfgangen diner, gebaseerd op een bepaald thema. Bij mij ging het erover dat veel dingen in de toekomst schaarser kunnen worden, zoals water en stenen. Elke gang was gebaseerd op 1 zo'n product dat schaarser of belangrijker wordt. Alle gangen (5!) waren heerlijk en het leuke was, je mocht naderhand bedenken hoeveel geld je er voor over had! Het gaat het restaurant er dus echt om dat er een bepaalde boodschap over (in dit geval) duurzaamheid in de wereld wordt doorgegeven en niet puur om er geld aan te verdienen. Woon je in Amsterdam en houd wel van zo'n eetavontuur? Dan moet je zeker langs gaan!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of awmgoorsenberg
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.