Bereik van WS!

Sinds we terug zijn gekomen uit Kenia hebben we uiteraard onszelf hard ingezet om de beloftes waar te maken en zo veel mogelijk mensen te bereiken met zo veel mogelijk 'eye-opening' berichten, activiteiten, tips, trucs en lezingen.

Mijn persoonlijke toevoeging is dan ook niet gering te noemen. Net als zo veel actieve wereldsupporters heb ook ik mijn steentje getracht bij te dragen. Zo hebben we een drie tal lezingen georganiseerd waarbij gemiddeld zo'n 70 man per lezing naar toe kwam en een scholierenrace waarbij 100 scholieren meededen, die het vervolgens ook weer allemaal hebben geliked op hun facebook! Gezien deze lezingen en race zijn georganiseerd over en voor de Millenniumdoelstellingen van de VN, weten deze, toch ruim 300 mensen, volle bak meer over het principe en zijn ze zelfs zelf aan de slag gegaan ermee!

Maar, dat is natuurlijk nog niet genoeg. Je kunt pas echt iets bijdragen als je zelf je handen uit de mouwen steekt. Hiervoor is Team 2015 essentieel. Door persoonlijk bemoeienis is de gemeente Utrecht bezig met het organiseren van een drietal dagen waarbij activiteiten voor de millenniumdoelen centraal staan. Het idee is om alle grote vrijwilligersacties samen te brengen onder een paraplu om vervolgens tot een maximaal bereik te komen; hierbij moet gedacht worden aan festivals waar 1000 man op af komen. Voor nu is dit nog toekomstmuziek, maar er wordt achter de schermen hard gewerkt voor resultaat!

Kleinere activiteiten zijn er natuurlijk altijd. Zo worden er bijvoorbeeld nog wedstrijden georganiseerd over wie de beste Positive World Press foto heeft gemaakt in een ontwikkelingsland. Hieraan deden ongeveer 30 studenten mee en het resultaat hangt inmiddels in het Ruppertgebouw op de Uithof in Utrecht. Verder heb ik nog een stuk ingestuurd naar het lokale Hooglands Dagblad (bij Amersfoort) met een oplage van toch al snel 8000 stuks!

Al met al hoop ik, en wij allen volgens mij, dat Nederland inmiddels goed bekend is geraakt met Wereldsupporter en haar doelen. Zo niet; dan mogen ze hun ogen toch wel even een keertje open doen!

Leon

Follow the author: Boelens
More contributions of WorldSupporter author: Boelens
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]