De 4 projecten die we bezoeken!

We gaan in Uganda een aantal projecten bezoeken, dit zijn er 4.
*FOHO *CEPO *Kim *Pelido

Kim: We bezoeken Kim, een Nederlandse vrouw die al jaren in Uganda woont op een bijzondere plek. Ver van de grote weg, midden in de natuur en een lokale gemeenschap. Samen met een basisschool in de buurt gaan we een speurtocht doen en komen zo meer te weten over de omgeving, de natuur en cultuur van Uganda. ‘s Avonds genieten we van een onbeschrijflijk mooie sterrenhemel en slapen we in haar guesthouse.

Cepo: Vandaag brengen we een bezoek aan CEPO (Community Empowerment Program). Dit is een communityproject in de omgeving van Masaka, waar veel wezen, weduwen en hulpbehoevende ouderen leven als gevolg van armoede, analfabetisme en hiv/aids. Cepo is opgericht door drie jonge vrouwen die vol overgave proberen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Foho: Vandaag maken wekennis met de Foundation of Hope, of kortweg FOHO. Deze organisatie is actiefin Nyendo,de voorstad van Masaka en in de afgelegen communities gelegen aan Lake Victoria.Foho probeert deze te doorbreken. Enerzijds door steun en hulp te bieden aan gehandicapte kinderen, hiv positieve kinderen, straatkinderen, tienermoeders en kinderen van arme gezinnen.

pelido: Helemaal uitgerust en opgeladen keren we terug naar Masaka, waar we nog een paar dagen flink aan de slag gaan. Pelido is een afkorting van ‘Promotion of Enterprises and Livelihood Development Organisation’. De organisatie is gebaseerd in Kinoni en werkt in Kikenene,Busubi en Nakalembe, rurale gemeenschappen zo'n 20 km buiten Masaka. Hier zijn weinig voorzieningen en leven de meeste mensen van wat ze zelf kunnen verbouwen. Stap voor stap helpt Pelido de bevolking om een beter bestaan voor zichzelf op te bouwen, inclusief voedselzekerheid, toegang tot schoon drinkwater, mogelijkheden om een eigen inkomen te verdienen, onderwijs en meer. Hier dompelen we ons een paar dagen lang helemaal onder in het Ugandese leven en steken we onze handen uit de mouwen, want er is meer dan genoeg te doen. ‘s Nachts slapen we in de gemeenschap. Geen stromend water of elektriciteit dus en helemaal back to basic!

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: MaartjeVanBeek
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
454