Dit was een onvergetelijke reis!

Alweer twee weken terug in Nederland nadat ik drie maanden in Ecuador heb geleefd, wat vliegt de tijd hier! Ik heb echt een onvergetelijke reis gehad! Zoveel gezien, geleerd en kunnen doen voor mijn project op de Galapagos eillanden. De dankbaarheid van de mensen daar was erg groot en bijzonder.

Wat me heel erg opvalt hier is dat iedereen druk is met zijn eigen leven, ik moet zeggen dat het erg wennen is om weer met de klok te leven. In Ecuador hebben ze bijna nergens een klok maar wel de tijd..
Ik heb eerst een maand gereisd en Spaanse lessen gevolgd voordat ik naar de Galapagos eilanden vloog voor mijn vrijwilligerswerk. Ik heb daar meegeholpen in een klas van 23 kinderen van 3-4 jaar oud waaronder een autistisch kind, vanwege geldgebrek is er geen speciaal onderwijs. Heel zwaar dus voor de lerares, die het zonder hulp van vrijwilligers dan ook niet redt. Drie weken heb ik daar mijn bijdrage kunnen leveren, en de kinderen, voor zover het mogelijk was, wat Engels bijgebracht.
Het was een beetje zoeken naar een goede besteding van mijn in Nederland ingezamelde geld, want doordat heel veel vrijwilligers mij al voor waren geweest, was er geen gebrek aan materiaal, en de school was laatst ook al helemaal opgeknapt.
Uiteindelijk heb ik samen met de lerares van 'mijn' klas een ontwerp gemaakt voor een poppenkast en met dit ontwerp naar lokale timmermannen geweest om dit te laten maken. Het resultaat was geweldig! Zie foto!

Ik wil zeker nog iets doen met mijn ervaringen, maar ben nog een beetje zoekende, mijn verhalen delen en andere mensen motiveren om hetzelfde te doen is een begin.

Image
Follow the author: Brittobdam
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Brittobdam
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Leuk geschreven blog. Top om

Leuk geschreven blog. Top om te zien dat je het daar naar je zin had. Ook een leuke foto ;)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1