Doorenweerd College!

Een paar weken geleden werden ik en 4 anderen uit mijn Afrika groep gevraagd of ze 'experts' konden voor de leerlingen van het Doorenweerd College. Zij gaan in februari naar Malawi en konden wel wat hulp gebruiken voor al hun vragen. Samen werden we toegevoegd aan hun facebookgroep. Later zouden we ook naar hun voorbereidingsdag gaan, maar dat moest nog geheim blijven.

Afgelopen zaterdag, 30 november, was het zover. We gingen naar Arnhem. Toen we daar aankwamen waren de leerlingen bezig met hun presentaties. Het idee was dat iedereen aan een groepje gekoppeld werd en dat wij al hun vragen konden beantwoorden die ze hadden opgeschreven binnen hun categorie. Zo had je bijvoorbeeld de categorie 'natuur en klimaat'. Hier gingen ze dan alles over uitzoeken en later presenteren aan hun mede-leerlingen en alle ouders. Zodra we werden gekoppeld aan een groepje, was het meteen leuk. In tegenstelling tot jongeren die naar een informatiedag komen, weten zij al precies wat ze gaan doen. Dit resulteert in erg leuke en specifieke vragen. Wat was het leuk om mijn verhaal aan zulke enthousiaste leerlingen te kunnen vertellen.

Toen de tijd voor de presentaties op was, kwamen alle ouders. Iedereen kreeg een presentatie van een vrouw van de GGD en kon meteen op consult en worden geprikt. Erg goed geregeld! Net voordat we weg moesten, werden we nog even naar voren geroepen om vragen van de ouders te beantwoorden. Ik vond het zo leuk hoe ik mezelf en mijn ouders terug kon zien in de mensen daar. Zo enthousiast maar eigenlijk nog zo onwetend wat ze te wachten staat. Hoe vaak ik ook naar informatiedagen van Worldmapping ga, ik zal het altijd geweldig blijven vinden.

Ik heb een erg leuke dag gehad en ik hoop de Doorenweerders ook! Voor als jullie dit lezen: dank jullie wel voor jullie enthousiasme en heel veel plezier en succes op jullie expeditie!

Follow the author: Jules
More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]