Psychologie en Wetenschap: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

 

  • In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Psychologie en Wetenschap voor de opleiding Psychologie, jaar 1, aan de Universiteit Leiden.
  • Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar de Samenvattingen Startpagina Psychologie Bachelor 1 - UL op WorldSupporter.org
Bundle items:
Begrippenlijst bij What is this thing called science? van Chalmers

Begrippenlijst bij What is this thing called science? van Chalmers

GalileoWetenschapper die in 1609 de eerste telescoop fabriceerde en met behulp daarvan zaken waarnam die daarvoor nooit waargenomen waren.Passief waarnemenDe opvatting dat men alleen maar zijn ogen hoeft open te doen, of alleen maar ergens naar hoeft te kijken om waar te nemen. Deductieve redeneringWe spreken van geldige deductieve redeneringen, wanneer conclusies afgeleid kunnen worden uit een aantal feiten.Inductieve redeneringBij een inductieve redenering wordt uitgegaan van een eindig aantal feiten, waar een algemene conclusie uit getrokken wordt.InductivismeStroming waarbij inductief geredeneerd wordt.InductivistenAanhangers van het inductivisme.LogicaBij logica gaat het om het vaststellen van feiten die logisch uit andere feiten zouden moeten volgen.Logische valide deductieAls de premissen waar zijn, dan moet de conclusie ook waar zijn.Principe van inductieLuidt: ‘Als een grote hoeveelheid C’s waargenomen is onder een grote diversiteit aan...

Tickets Psychologie en wetenschap - Universiteit Leiden

Tickets Psychologie en wetenschap - Universiteit Leiden

Zowel het tentamen als de werkgroepopdrachten gaan altijd over de stof uit de voorgeschreven boeken. Goed lezen en feitenkennis is dus erg belangrijk om dit vak te halen! Leer de theorie dus goed uit je hoofd.

Je leert tijdens dit vak verschillende manieren van redeneren aan, de daarbij komende drogredenen en de verscheidene manieren om mensen te overtuigen. Daarnaast krijg je inzicht in fraudegevallen en ethische vraagstukken. Hierdoor leer je creatief te denken en te overtuigen.

Het vak is makkelijker te leren wanneer je je filosofielessen van de middelbare school nog even herhaalt

De colleges zijn belangrijk ter ondersteuning van het boek, daarnaast behoren de colleges ook tot tentamenstof, bestudeer deze dus goed!

Belangrijke onderwerpen die terug zullen komen op het tentamen zijn:

  • Ontwikkelingen in de klassieke wetenschapsleer

  • hoe kennis tot stand komt

  • de ontwikkeling van kennis

  • belangrijke redeneervormen

Samenvattingen en studiehulp:Psychologie Bachelor 1 aan de Universiteit Leiden 2022/2023

Samenvattingen en studiehulp:Psychologie Bachelor 1 aan de Universiteit Leiden 2022/2023

Follow the author: Psychology Supporter
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]
Last updated
11-03-2024