Blog 2: Planning

Blog 2: Planning

Gewoonlijkerwijs gaan mensen in het 1e semester van hun 3e jaar op exchange, echter heb ik ervoor gekozen dus in het 2e semester te gaan. Hieraan liggen verschillende redenen ten grondslag. Deze zijn hoofdzakelijk te onderscheiden in "tegelijk starten met de rest" en "hitte ontwijken". 
 

Tegelijk starten met de rest

Naast dat de tijden in Australië afwijken van die van Nederland (8 uur tijdsverschil), wijken ook de tijden waarop zij beginnen met studeren af. In februari beginnen wij in Nederland aan ons 2e semester, terwijl in Australië dan het 1e semester ofwel het gehele studiejaar van start gaat. Persoonlijk leek het mij leuker om met de gehele jaarlaag aan het nieuwe schooljaar te beginnen, inplaats van alleen tegelijk met andere exchange students. Op deze manier ben ik ook aanwezig bij de start van de jaarlijkse commissies en kan ik mij dus dan ook echt aan het begin van het studiejaar bij dingen aansluiten. 

 

Hitte ontwijken

De andere reden is de hitte. Zoals ik al in mijn vorige blog had benoemd is het mijn bedoeling om na mijn studie in Sydney te gaan backpacken door Australië. Stel ik zou het 1e semester (voor ons) in Sydney gaan studeren, dan zou dit betekenen dat ik in januari/februari zou backpacken door Australië. Dit valt binnen de zomerperiode van Australië en de temperaturen liggen dan gemiddeld boven de 25 graden (als snel 35). Persoonlijk vind ik dit geen prettige temperatuur om in te backpacken (aangezien ik ook hou van wandelen en andere activiteiten ondernemen). Als ik in het 2e semester in Sydney ga studeren, zou ik in de maanden Augustus en September gaan backpacken. Deze maanden hebben een aangename gemiddelde temperatuur van 20 graden. 
 

"hitte ontwijken" en "tegelijkertijd starten" zijn in mijn ogen twee grote voordelen van in het 2e semester gaan (en dan heb je niet eens meegenomen dat je hierdoor ook nog kerst & oud en nieuw kan vieren met je familie meegenomen). Echter doordat ik voorafgaand ook nog eens ga reizen loop ik wel studievertraging op en kom ik in de knoop met mijn scriptie schrijven. 

 

Scriptie schrijven

In het 3e jaar is het de bedoeling dat je je scriptie gaat schrijven. Normaliter doet men dit in hun 2e semester. Het is wel mogelijk om dit te verplaatsen naar het 1e semester. Echter doordat ik zelf niet het gehele eerste semester aanwezig ben (het semester eindigt in februari en ik vertrek begin januari) is dit voor mij geen optie. Stel je gaat op exchange in het 2e semester en vertrek niet eerder, dan zou dit wel een optie voor jou zijn! Verder is er ook de mogelijkheid om je scriptie vanaf het buitenland te schrijven. Persoonlijk wil ik mijn scriptie wel in Nederland schrijven en heb ik dus voor gekozen dit niet te doen. 

 

Studievertraging

Doordat ik mijn scriptie dit jaar niet schrijf loop ik studievertraging op. Ik ga dus een 4e jaar volgen, waarin ik alleen nog mijn scriptie hoef te schrijven. Ik hoef niet een studiejaar extra te hebben om meer studiepunten binnen te halen. Afgelopen jaren heb ik namelijk extra vakken gevolgd en hierdoor zou ik dus wel genoeg punten hebben om mijn bachelor af te ronden. Het komt dus bij mij puur aan op die scriptie. Echter gebeurt het vaker dat mensen, ondanks ze wel ook hun scriptie schrijven naast op exchange gaan, studievertraging oplopen. Dit komt doordat zij in het buitenland minder vakken willen volgen of in het blok voorafgaand hun exchange te druk zijn met plannen dat ze een vak niet halen/minder volgen. Bedenk dus goed van te voren voor je zelf hoe je het wilt gaan aanpakken met ook studiepunten halen. 

 

Mijn reis

 

Data van vertrek

In de tweede week van februari begint de “UIT-week” van Macquarie University. Ik wil minimaal een week voordat dit begint aanwezig zijn op campus. Op deze manier verwacht ik genoeg tijd te hebben om bij te komen en alvast te settelen. 

Ik wil 3 tot 4 weken door Nieuw-Zeeland backpacken. Dit zou dus betekenen dat ik in de eerste week van januari moet vertrekken of al eerder. Echter wil ik niet eerder dan begin januari vertrekken omdat ik nog kerst en oud&nieuw wil vieren met mijn familie en vrienden voor vertrek. Conclusie is dus vertrek naar Nieuw-Zeeland begin januari en vertrek naar Sydney begin februari. 
 

 

Hopelijk heeft deze eerste blog jou wat handvaten geboden voor het opstellen van een planning rondom je vertrektijden en wat dit te betekenen heeft voor je studieloopbaan. Volgende blog zou ik wat verder ingaan op planning, maar dan met betrekking tot geldzaken.

 

Content categories
This content is used in bundle:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
621