Blog 4: Accomendatie exchange

Blog 4: Accomendatie

Na een extreem erge jetlag op te lopen wil je wel een plek hebben om te kunnen slapen. Deze blog zal ik ingaan over hoe ik mijn verblijf tijdens mijn exchange in Sydney heb uitgekozen en waarom dit mijn uiteindelijke keuze is. Hierbij ga ik ook in hoe het werkt met dit verblijf regelen, kosten en contractduur.

Georganiseerde campus living of een kamer in de stad?
Ik heb zelf de afweging gemaakt met of ik een kamer wil zoeken in de stad (vergelijkbaar met hospiteren hier in Utrecht) of georganiseerde campus living (vergelijkbaar met verblijf op de uithof) wou. Uiteindelijk ben ik gegaan voor georganiseerde campus living. De doorslaggevende factor hiervoor was dat je bij georganiseerde campus living hoogstwaarschijnlijk komt samen te wonen met andere exchange studenten die ook nog niet bekend zijn in de omgeving. Bij een kamer in de stad kom je waarschijnlijk samen te wonen met mensen die al wel bekend zijn met de omgeving. Ik wil persoonlijk graag samen wonen met mensen die het gezellig zouden vinden om samen met mij de omgeving te verkennen. Mensen die al bekend zijn met de omgeving hebben veel dingen al gezien en zouden waarschijnlijk minder snel geneigd zijn om bijvoorbeeld de blue mountains met mij te bekijken, aangezien ze deze al heel vaak hebben gezien. 
 
Waarom North Ryde Village?
Uiteindelijk is mijn oog gevallen op North Ryde Village. De village is verbonden  aan de Unversiteit waar ik ga studeren, namelijk Macquarie University Village. Dit was niet de enige optie. Er is namelijk ook niet universiteitsverbonden campus living. Deze waren voor mij alleen geen optie omdat deze of duurder zijn of verder van campus afliggen. De village is op loopafstand van campus wat het ideaal maakt. Daarnaast is dit een populaire plek voor exchange studenten en gemakkelijk online te regelen. 
 
Kameropties en contracten bij North Ryde Village
Je hebt de keuze uit een 1 kamer apartement, twin-room of huis met 5 personen. Ik kies er zelf voor om met 5 anderen samen te gaan wonen, omdat mij dit gezellig lijkt en een prive apartement te duur is (550$ per week). In zo'n 5 persoons huis heb je vervolgens weer 4 verschillende kamer opties. Namelijk west, oost, west luxe en oost luxe. West en oost variëren een beetje in prijs maar niet veel. Ook kwa loopafstand naar de universiteit maakt dit niet zoveel uit. 
 
Er zijn twee soorten contracten bij North Ryde. Er is een fixed dates contract. De data staan dan al vast (bij mij zou dit 1 januari tot 30 juni betekenen). Wekelijks zou je dan 350 per week betalen. Wel is het mogelijk, dat als jeerder weggaat dan dat je contract eindigt, je contract over te laten kopen. Dit houd in dat je iemand anders hebt gevonden voor je kamer en zijn naam op het contract wordt gezet. Een andere optie is flexibele data. Je kiest dan zelf je contract data uit. Ik ben zelf voor deze optie gegaan en heb de datums 9 februari tot 23 juni opgegeven. Je betaald dan wel wekelijks meer, namelijk 377$ per week inplaats van 350$. Deze prijs bevat ook utilities (gas, water, elektra)
 
Vervolgens zijn er nog 3 opties voor betaling. Overeenstemmend bij elke optie is dat je borg moet betalen en contractkosten. De eerste optie is dat je je gehele huur in een keer betaald. De tweede optie is dat er wekelijks een bedrag wordt afgeschreven. De derde optie is dat om de week een bedrag wordt afgeschreven. Zelf heb ik gekozen voor de eerste optie. Ik heb namelijk al gespaard en dit bedrag compleet. Persoonlijk heb ik het liever geregeld en klaar inplaats van dat ik elke week moet zorgen dat ik genoeg geld op mijn lopende rekening moet zetten. 

Hopelijk heeft deze blog jou een beetje inzicht gegeven in hoe jij je nieuwe woonplek kan vinden op exchange. Volgende blog ga ik verder in op hoe het daadwerkelijk ook boeken van de kamer in zijn gang gaat

This content is used in bundle:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
486