My World Event 2014

Ik ga hier sowieso naartoe. Wil iemand met me mee?

 

Het MyWorld Event is dé netwerkbijeenkomst van het jaar voor Particuliere Initiatieven (PI) in ontwikkelingssamenwerking. In het Centraal Museum in Utrecht komen op zaterdag 25 oktober PI, ondersteunende organisaties en deskundigen samen om elkaar te ontmoeten, informatie te zoeken, vragen te stellen en ervaringen te delen. We gaan vooral op zoek naar inspiratie en toekomstperspectieven. Mis het niet!

Participatiemaatschappij, maar hoe?

We beginnen met een gezamenlijke opening in de Nicolaïkerk. Na een introductie op door dagvoorzitter Ralf Bodelier laat een aantal vertegenwoordigers uit de ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheidsbeweging en politiek zijn licht schijnen op de ‘doe-democratie’ ofwel de participatiemaatschappij. Een van de gasten is Alexander Kohnstamm,directeur van PharmAcces. Tot vorig jaar was hij nog directeur van Partos, en daarvoor werkte hij onder andere voor KidzRights en het Open Forum for CSO Development Effectiveness. Verder hebben we onder voorbehoud nog een aantal andere prominnete gasten. Die zullen we iets later bekend maken.

Netwerklunch

Na het centrale programma kun je op allerlei manieren netwerken en kennisdelen. Tijdens de lunch stimuleren wij Vraag & Aanbod, ofwel het delen met anderen wat je aanbiedt en wat je zoekt. Vervolgens kun je kennis vergaren en uitwisselen op de informatiemarkt, aan gesprekstafels en in de Wasstraat storytelling.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt staan stands van organisaties die iets aan te bieden hebben aan PI.

Hier kun je vragen stellen en in gesprek gaan met de vertegenwoordigers van deze organisaties Er is in het bijzonder aandacht voor crowdfunding en crowdsourcing:leuk om kennis mee te maken als u nog niet weet wat het voor u kan betekenen.

Gesprekstafels

Aan de gesprektafels worden diverse onderwerpen en vraagstukken in groepjes besproken. De deskundige(n) staat klaar om het gesprek in te leiden en je vragen te beantwoorden. We gaan uit van het Open Space model, dus meedoen waar je wilt en inschrijven is niet nodig.

Klik hier, ter inspiratie, voor de lijst van te verwachten gespreksthema’s .

Wasstraat Storytelling

In de Wasstraat Storytelling maak je in drie stappen een opzet voor een mooi waardig verhaal over een persoon uit het projectland. Je begint met het benoemen van je boodschap, vervolgensmaak je met behulp van een checklist een opzet voor een aantrekkelijkverhaal en tot slot bespreek je het verhaal in de groep en voorzien je elkaar van feedback. De wasstraat duurt ongeveer een half uur en u kunt elke 10 minuten de wasstraat instappen.

De Wasstraat Storytelling wordt begeleid door Inemarie Dekker (SVIKA Works), Eva van Amstel (Wilde Ganzen) en Natasja Insing (Wilde Ganzen).

Themasessies

In een aparte zaal worden drie interessante thema’s belicht in interactieve sessies. Dit is het enige onderdeel op het programma waar je voor moet inschrijven, namelijk bij de ontvangstbalie.

● Vrijwilligers in kinderopvangprojecten: dit begint met een voorvertoning van de nieuwe documentaire Last Minute Weeshuis. Daarna gaan Annelies Kanis van Better Care Network en documentairemaakster Karin van Mullem met elkaar en het publiek in gesprek.

● Samenwerking tussen PI en de PI financierende NGO’s: in deze sessie gaan Joep van Zijl van Cordaid, Jolande Koole van Wilde Ganzen en Daan Verbaan van Impulsis in debat over de wederzijdse verwachtingen. Waar zetten de organisaties op in, is er in de toekomst nog kans op een bijdrage en hoe gaat die er dan uit zien? Natuurlijk wordt je ook als publiek gevraagd je mening te geven!

● Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR):deze laatste sessie staat onder leiding van  Marlies Pilon van OneWorld/Love. Lambert Grijns, ambassadeur SRGR van het ministerie introduceert het thema en Fatumo Farah van HIRDA vertelt over de speciale benadering van migrantenorganisaties.

Afsluiting en borrel

We sluiten samen de dag af. Mirjam Vossen, hoofdredacteur van MyWorld, presenteert de genomineerden van de Partin/Wilde Ganzen verhalenwedstrijd: “Een goed verhaal doet recht aan de mensen daar”. Daarna worden de winnaars bekend gemaakt van de competitie ‘Fietsen Scoort’ van MyWorld en de Switch.

Tot slot nodigen we je uit voor de borrel Praat nog even na met een drankje en zoek nog even die ene persoon die je wilde spreken!

Content categories
Check all content related to: