WorldSupporter Magazine of TessaGloudemans

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Mijn meest bijzondere moment was toch wel de aankomst bij het weeshuis iedere dag.
Kinderen een glimlach bezorgen dat doet me zoveel, zoveel leuke activiteiten met ze ondernemen, Ik heb voor de kinderen allemaal een kledingsetje gegeven( voor de jongens een voetbalshort met top) en voor de meisjes een skirt en top) , ook bracht ik elke dag iets voor ze mee ( fruit, iets lekkers, speelgoed etc.) Ik denk nog elke dag minstens 1 keer aan al die lieve kinderen, en soms wel is elke minuut. Maar 1 ding Ghana en de wereld gaat mijn gedachten niet meer uit.
Experience & Leisure: 
Mijn favoriete film is Slumdog millionair ( over een jongetje uit de sloppenwijken van Mumbai en door zijn levensverhaal alle vragen goed beantwoordt bij who wants to be a millionaire en niemand geloo
ft hem..) Maar nu ik deze film aanzet moet ik nog harder huilen als ik eerst al moet. Overal waar ik het woord buitenland hoor of zie en vooral bij Ghana moet ik lezen in de krant, kijken op het journaal of op de billboards lezen, maar ook internationale liedjes ( azonto van fuse ; ghanees liedje betreedt de nederlandse hitlijsten en ooo wat wordt je daar vrolijk van)
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school deden we mee aan een avond vol spelletjes waarbij je op school moest slapen, en voor elk spelletje wat je speelde moest je geld betalen, en zo hebben we toch 293 euro opgehaa
ld. Ik heb meegedaan aan een culturele uitwisseling met Barcelona, en ben hierdoor heel bewust gemaakt hoe dicht armoede bij je kan zijn in Europa. Ik heb een presentatie in mijn klas mogen geven en in mijn stageklas, in beide klassen ook al scheelt het 10 jaar in leeftijd waren geraakt. Ik studeer nu Pabo, maar stop na dit jaar omdat ik dan weer op reis en vrijwilligerswerk ga doen in India, en terugga naar Ghana voor 3 maanden. Na dit jaar wil ik weer mijn opleiding vervolgen en ga ik als ik mijn diploma op zak heb, als internationaal teacher werken, Ik facebook nog heel vaak met mijn internationale vrienden ( 3 zweedse meisjes, mijn gastfamilie in Ghana, maar ook mensen uit het dorpje waar ik tijdelijk heb gewoond in Ghana (omdat zij een van de weinige zijn die een telefoon hebben haha..)) maar ook mijn nationale vrienden die ik Ghana heb leren kennen, een van hen komt uit Belgie en met haar ga ik terug naar Ghana komend jaar.
Help & Change: 
Als ik boodschappen ga doen, probeer (aan het begin van de maand meestal..)ik fairtrade producten te kopen. Ik werk als cassière en probeer mensen ook te motiveren om dit te blijven kopen.
Ik geef presentaties over mijn tijd in Ghana en wat het mij heeft geboden bij stichting Muses (laat mensen nadenken om zo veel mogelijk uit hun reis te halen), Met mijn stageklas (groep 5/6) heb ik een actie voor de Filipijnen gehouden en ong. 200 euro opgehaald. Ik heb presentaties aan mijn klas gehouden, heb aan het bestuur van mijn school verteld hoe belangrijk vrijwilligerswerk is en foto's laten zien. Heb 3 mensen overgehaald om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen, en gaan dit ook deze zomer doen. Ik heb 459 euro opgehaald voor mijn project in Ghana door een sponsorbrief, en heel veel vertellen en overtuigen van mensen door ze persoonlijk te raken. En aankomend jaar ga ik weer terug naar Ghana en ook ga ik naar India.
Work & Initiate: 
Ik werk als cassière en probeer mensen echt bewust te maken van fairtrade, als er bijvoorbeeld een product is gekocht van fairtrade zeg ik wat goed van u, dat zouden meer mensen moeten doen; meestal z
egt de klant dan, ik koop het eigenlijk omdat de smaak zo goed is, en dan moet ik lachen omdat het zo'n goed streven is. Onze jumbo heeft wel een groot aanbod aan fairtrade producten. Eerst werden al onze producten zo maar in de kliko gegooid, ik heb ze er op gewezen en nu gaat alles naar de voedselbank, daar ben ik heel trots op.

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

My Latest Events

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters