Arm en rijk NPO

Het nieuwe programma Arm en Rijk van de NPO raakt me, doet me denken aan Ghana, en zet mijn 'derde wereld-bril' weer op..
In dit programma reist Jan Leyers af naar acht wereldsteden. Hij doet daar onderzoek naar de groeiende ongelijkheid tussen arme en rijke mensen. Hoe gaan de armen om met de kloof en wat vinden de rijken?
Terwijl arme mensen hun hoofd boven water proberen te houden, lijken rijke mensen de andere kant op te kijken. Voor Leyers een reden om de wereld van tegenstellingen op te zoeken. Waarom komen zo weinig armen in opstand tegen de verschillen en waarom rechtvaardigen rijken hun situatie met ideologische en religieuze theorieën? Hij stelt de vragen aan mensen uit acht wereldsteden; van Los Angeles tot Berlijn en van Havana tot Delhi.

Zit ik net nog sushi te eten in een restaurant waar mensen naast ons zitten te praten over dat we maar geen geld meer in ontwikkelingswerk moeten stoppen; we kunnen toch nooit iedereen helpen.... Kan hier zo boos om worden. Maar hield me in, en bemoeide me alsnog met het gesprek. Ik zei ga reizen, ga meer zien van de wereld en realiseer dat je geluk hebt gehad met het feit dat je in Nederland geboren bent. En alle kleine beetjes helpen, ook al lijkt het misschien niet altijd zo.

Ik vertrok met een traan op mijn wang, waarom kunnen sommige mensen maar niet begrijpen dat het zó belangrijk is dat we er samen voor elkaar zijn !

Follow the author: TessaGloudemans
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]