inspirerende ontmoeting met een leeftijdsgenoot

Afgelopen zomer ben ik naar Ghana afgereisd om vrijwilligerswerk te verrichten en mijn sponsorgeld uit te geven aan de kinderen van de Kidz Active School, en onverwacht ook nog een best groot deel aan een andere basisschool. Via een meisje die ik daar in Ghana heb leren kennen kwam ik bij de Wuntia Primary School terecht; een klein schattig basisschooltje waar zij vorig jaar een grote watertank aan had gedoneerd. Ze stelde me voor aan het schoolhoofd, een super aardige lieve man, en aan een van de leraren op het schooltje: Abdul. Een hele aardige slimme jonge jongen die het geweldig vindt om met kinderen te werken en les te geven. Misschien is hij net twee jaar ouder dan dat ik ben, maar ik zie hem wel als een leeftijdsgenoot. Samen met hem ben ik op pad gegaan om een mooie schommel te kopen voor de school en later nog om bankjes te laten maken voor het nieuwe klaslokaaltje. Ik heb lang met hem zitten kletsen en ik baalde ervan dat ik verder geen tijd had om hem beter te leren kennen. Gelukkig heeft hij facebook, en we praten nog veel en hij stuurt me veel foto's van de kinderen van de school, op mijn schommel en in de bankjes. Hij wil vanalles weten over mijn studie en vertelt graag over zijn ambities om ook af te studeren. Hij vertelde me dat hij pas later kon beginnen omdat hij eerst niet genoeg geld had voor de studie. Ik ben net begonnen aan mijn opleiding en ik weet hoeveel geld het kost, maar wij kunnen in Nederland alles gewoon lenen. In Ghana is dat anders. Ik vind het zo bijzonder om te zien hoe Abdul zich niet laat tegenhouden en vecht voor zijn toekomst en zich met vol enthousiasme inzet voor de kids op school, al op zon jonge leeftijd. Ik ben echt heel blij dat ik hem heb mogen ontmoeten en heb heel veel respect voor hem.

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: rubyegging
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]