Eerste " werkdag" in Kabsad Hospital

Vandaag was het dan ein-de-lijk zo ver; mijn eerste ' werkdag' op Kabsad Hospital. Van tevoren was er veel gedoe rondom mijn diploma maar dit bleek vandaag ineens geen probleem te zijn. Ik ging erheen met de gedachte een rondleiding te krijgen en dan weer naar huis te gaan, maar ze vroegen meteen of ik vandaag gewoon wilde werken: JAAA!!

Ik werd even kort rondgeleid en daarna werd ik aan een tafeltje gezet om patienten te registereren. Ik had meteen al moeite met het lezen van hun handschriften dus die klus was voor mij niet zo'n succes haha! Ik heb maar gevraagd of ik met de dokter mee mocht kijken hoe hij intakes deed dus daar heb ik de dag doorgebracht.

Veel verschillende patienten gezien die eigenlijk allemaal weer naar huis werden gestuurd met medicatie. Zo kwam bijv. iemand met diabetes waarbij de bloedsuiker werd geprikt en medicatie werd aangepast, een gezin met hepatitis B waarvoor ze medicatie kregen, een vrouw met buikpijn en bloedverlies tijdens haar zwangerschap. Deze werd meteen doorgestuurd voor een echo te maken die verder goed bleek, dus waarschijnlijk had ze een infectie. Hoppa; naar huis met een antibioticakuurtje.
Verder nog een aantal kindjes en vrouwen die malaria bleken te hebben waarvoor anbiotica. Ik had gedacht dat die mensen echt doodziek zouden zijn, maar dat bleek vandaag i.i.g niet zo te zijn.

Ben benieuwd wat ik morgen mag gaan doen :) Misschien dat ik mee ga lopen op de ' injection room' of op het lab. Of misschien een kijkje ga nemen op de ' wards' waar patienten ook echt opgenomen liggen.

Vast nog een hoop te zien, te leren en te ontdekken. Ik ben benieuwd!!

Verder wel een grappig weetje; wanneer het hier regent gaat er dus niemand naar zijn werk! Als ik dus 's ochtends wakker word en het regent, kan ik heerlijk in mijn bed blijven liggen. Wat een leven, haha ;)

Wat ik trouwens ook wel leuk vind is de vele kindjes die hier super enthousiast zijn als je voorbij wandelt of fietst en gelijk allemaal gaan zwaaien. Als je dan een rot dag hebt, maken zij het wel weer goed :)

Zo gauw naar huis om ' fried yam' te gaan eten bij mijn gastmoeder. Volgens mij is dat echt super lekker!!

Zal snel weer nieuwe ervaringen delen.

Liefs Irene

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: iklaassen
Comments, Compliments & Kudos

haha, ik zie het al voor me

haha, ik zie het al voor me als er hier in Nederland niet gewerkt werd als het regende. Denk niet dat m'n baas die smoes accepteerd.
Leuke verhaaltje Irene!

Hoe is het werken in een

Hoe is het werken in een ziekenhuis daar vergeleken met Nederland? Ik hoor vaak verhalen dat het heel erg onhygiënisch is.

De hygiene is inderdaad niet

De hygiene is inderdaad niet echt geweldig, maar vind het minder erg dan ik had verwacht. Zal als ik thuis ben nog wel wat foto's uploaden

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3