Vulkaan Sibajak

Ik loop stage op Indonesie om precies te zijn op Sumatra op het eiland Lake Toba en het plaatsje Tuktuk.Ik verblijf hier 3 maanden en ga dit weekend een vulkaan bezoeken Sibajak in de buurt van Brastagi.

Officieel moeten we alles aanvragen maar een weekendje weg met een toerist en mooie dingen zien laat ik mij niet afpakken door een stelletje angsthazen.

Ik had ook echt even behoefte aan rust doordat ik druk ben met contacten zoeken met locals  om activiteiten te organiseren hoor en zie ik af en toe veel meer van wat er echt op dit eiland gebeurt.  Er is tussen de mensen onderling veel strijd, concurrentie en er is een flinke armoede de verdeling is aardig bizar. Anderzijds zie ik deze mensen veel meer genieten en in het moment leven. Kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen. Wat wil jij meer doen dat je nu veel te weinig doet ?

Ik wilde veel meer zien van de wereld en besloot om er stiekem even tussen uit te gaan met een andere vakantie ganger en de vulkaan Sibajak te bezoeken. Regeltjes zijn niet aan mij besteed dus sochtends vroeg pakte we de boot op naar ons verblijf in Brastagi. De volgende dag door naar de Vulkaan Sibajak.

Met Katinka een meisje wat hier vakantie viert hebbben we een bus gepakt richting de markt in Brastagi hier hebben we inkopen gedaan voor vandaag. De nacht heb ik slecht geslapen ik had last van bedbugs mijn hele lichaam zat onder de plekjes. Wat was ik gefrustreerd van de rook, en de septic tank die heel de nacht herrie bleef maken.

De weg richting de vulkaan was zwaar ik had hem ook liever niet in mijn eentje afgelegd gelukkig hoefde dat ook niet het was heel stil en erg afgelegen. Onder weg kwamen we een Engelse jongen tegen die ook bij het hotel verbleef.

Het was een lange klim omhoog, daarna gingen we een stuk door de jungle een klein pad omhoog en stonden uiteindelijk midden op de vulkaan. De vulkaan is nog actief wat het enorm indrukwekkend maakt.

Wat een bijzondere ervaring zo rustig alsof je alleen op de wereld bent de natuur is echt zo bizar mooi.
Dit gaf echt een heel vredig gevoel. Ondanks dat er enorm veel herrie en stoom was aangezien de vulkaan nog actief is voelde dit niet als beangstigend.

Na foto’s gemaakt te hebben, een lunch genuttigd te hebben gingen we op weg terug we zagen aardig op tegen de weg terug. Gelukkig kwam er een auto voorbij met achter in een pick-up truck een hele hoop kinderen. Die zo blij waren ons te zien dat we mee mochten rijden naar beneden. Onderweg namen ze ons mee naar de Hotsprings hier geen toeristen maar echt voor de lokale bevolking.

Het is wel even wennen als je de taal niet spreekt om te weten wat er gaat gebeuren. We twijfelde of we wel in bikini konden gaan of een t-shirt aan moesten trekken. Tot onze verbazing begon iedereen naakt te dobberen.

Daarna terug naar huis ideaal je steekt je hand op de bus stopt en zet je af waar je maar wilt. Zo’n systeem wil ik in Nederland ook wel.

Benieuwd wat ik nog meer mee gemaakt heb in Azie volg mij en kom meer te weten over het prachtige Indonesie en of de landen erom heen. Heb jij weleens een vulkaan bezocht zo ja welke, zo nee welke wil je bezoeken ? 

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
865