Mijn eerste week zit er al weer op

Hola!

Opnieuw een blog uit Peru! Afgelopen 4 dagen elke dag Spaans gehad van half 9 tot 1 uur. Gelukkig gaat dit wel steeds ietsje beter maar ik blijf het er lastig vinden.
De Spaanse les is vergelijkbaar met een potje ‘Party & Co’. Het is een boel tekenen, tekeningen raden, uitbeelden en geluiden maken. Of te wijl een boel raden om het te snappen.
Voor elke dag krijgen we wat huiswerk mee. Bijv. 10 woorden in het Spaans van dingen die je in de huiskamer vind. Of korte zinnetjes (3 á 4 woorden) met een bijvoeglijke naamwoord, ect.
Gelukkig telt verkeerd huiswerk ook want het is niet de eerste keer dat iemand het huiswerk verkeerd begrijpt en totaal iets anders voorbereid.
Omdat je met zoveel verschillende talen bezig bent, betrap ik mezelf er regelmatig op dat ik in het Engels denk.

Gelukkig begin ik al wel te wennen aan de mensen, het ritme, de temperatuur (a blijft het koud) en begin ik meer te ontspannen. Sinds 2 dagen word ik ook pas wakker van mijn wekker in plaats van 1 á 2 uur daarvoor.
Afgelopen dagen ook vaker ’s avonds gezellig met de groep wat wezen doen. Bijvoorbeeld een film avond (the hangover), uit eten (bij een overheerlijke crêperie op de hoek (hier ga ik zo ie zo vaker eten)), uitgaan in Cusco stad, samen koken (aardappels, wortels en kip) en gisteravond hadden we een quiz night met alle vrijwilligers (Nederlanders, Amerikanen, Duitsers, Zwitsers, Denen ect). Jammer genoeg zijn we laatste geworden!

In de middagen gaan we vaak naar de stad, Daar wat eten, rond kijken en bedenken waar we zin in hebben. Zo zijn we gister naar het chocolade museum gegaan met een paar huisgenoten. Hier heerlijk ‘100%’ chocolade gegeten. En daarna een plekje bemachtigt op het enige terras in Cusco en een heerlijk koud biertje gedronken. Terrassen zijn namelijk een soort van verboden omdat ze het antieke deel van de stad lelijk maken.

Vandaag was mijn laatste les Spaans van deze week en van deze lerares. Aan elk eind van de week ga je daarom een cultureel ding doen. Dit kies je met je groep. Jammer genoeg ligt er 1 meisje uit mijn groep al 3 dagen in het ziekenhuis met een maag infectie die ze waarschijnlijk al had toen ze vanuit Duitsland hier heen kwam. Wel heel vervelend voor haar want ze is hier maar 1 maand.
Met de groep hadden we gekozen om naar de begraafplaats van Cusco te gaan. Dit is ontzttend anders dan in Nederland (zie foto’s.)
Hele rijke mensen hebben een soort huisje als ze overlijden. Dit word steeds groter hoe meer mensen van de familie overlijden. Voor het ‘niet rijke niet arme’ volk zijn er een soort lades. Enorme muren met allemaal deurtjes. In deze deurtjes worden persoonlijke dingen neer gezet. Bloemen, foto’s, sieraden, kruisjes en heel veel flesjes met alcohol.
Ook, en dit vond ik heel raar, is er te zien hoe iemand overleden is. Bijvoorbeeld als iemand zelfmoord heeft gepleegd word de foto plat voorover gelegd.
Familie betalen per jaar voor het graf. Als ze niet meer betalen word er een brief IN het graf gelegd met daarop wat ze betalen moet en anders word alles binnen 60 dagen weg gehaald. De families hebben een sleutel waarmee ze het ‘kastje’ of ‘huis’ kunnen open maken en nieuwe dingen erin kan zetten.
Alle mensen die geen graf kunnen betalen worden in het binnen land ergens begraven maar hier is geen bepaalde plek voor.

Daarna zijn we naar een enorme markt geweest (San Puedro). Hier kan je al je fruit, groente, vlees (gewoon hangend tegen de muur, wat een stank!), kleding en heerlijke fruit smooties (jugo’s).
Daarna zijn we terug gelopen naar de school. Vanmiddag gaan we nogmaals kijken voor een heerlijk warm Peruaans vest.
Komend weekend ga ik samen met 3 andere meiden naar een ‘community’ in de buurt van Cusco. Hier gaan we allemaal traditionele dingen zien en doen. Zoals dans, eten, riet weven, ect. Ik ben ontzettend benieuwd
Dit is een heel weekend dus morgen ochtend vroeg gaan we weg tot en met zondag eind van de dag. Dus we slapen ook bij deze stam. De community maakt al het eten en kleding zelf dus het is heel anders dan hier in de stad.
Zondag avond zal ik dan ook mijn volgende blog schrijven over alles wat ik heb gezien en gedaan.

Hasta el domingo!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of RudoRougoor
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.