Terug in Nederland

Na 10 weken, waarvan 7 weken vrijwilligerswerk en 3 weken reizen, sta ik weer met beide benen in Nederland. Nu begin ik pas te beseffen wat ik allemaal heb meegemaakt de afgelopen maanden.
Ik heb op zeven verschillende projecten in zuid-Vietnam gewerkt. Dit waren projecten bij weeshuizen, een charity ziekenhuis en charity scholen. Ik heb bij deze projecten voornamelijk met kinderen gespeeld, Engelse les gegeven en geholpen met dagelijkse bezigheden.

Op het moment dat we daar waren, waren alle kinderen heel blij en leken ze redelijk gelukkig. Echter als je beseft dat bij sommige projecten de kinderen de rest van de dag niks hebben om te doen, is dit wel echt hartverscheurend.

Ik denk nog vaak terug aan de kinderen en ben erg benieuwd waar ze terecht zullen komen in de toekomst. Bij sommige projecten die zelf opgezet zijn door liefdevolle mensen heb ik daar alle vertrouwen in en denk ik dat dit misschien beter is dan geadopteerd worden. Echter bij andere projecten vrees ik hiervoor. Deze kinderen gingen soms niet naar school en werd verder ook niet veel moeite voor gedaan. Hopelijk worden deze geadopteerd of kunnen ze in de toekomst toch nog naar school.

Achteraf gezien ben ik echt blij met mijn keuze voor vrijwilligerswerk en voor deze projecten. De afwisseling vond ik heel fijn en ik heb ook echt wel wat kunnen bijdragen naar mijn idee. Ook al is Vietnam niet echt een ontwikkelingsland en merk je hier niet echt iets van de problemen in dit land deze zijn er zeker wel. De mensen waren heel dankbaar voor onze hulp en de Engelse lessen bieden hun ook echt een beter perspectief voor de toekomst.

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]