1 jaar Stichting Casa Naranja

Het is nu bijna 1 jaar geleden(13 december 2013) dat onze stichting officieel van de grond kwam. De naam, de missie en visie en onze lange termijndoelstellingen stonden geregistreerd bij de notaris. Geen idee wat ons te wachten stond. Nu, moest het echt gaan gebeuren.. 

Nu het bijna een jaar later is leek het mij een mooi moment om even te evalueren. We zijn projecten gestart met scholen in Talamanca en bij de inheemse stam de Malekus waar we boeken, kleding, schoolspullen en sportattributen hebben gedoneerd. Nu gaan we kijken op welke fundamentele wijze we deze scholen kunnen helpen in de toekomst. Daarna 4 prachtige maanden bij weeshuis Casa de Pan gehad. Een mooi project gehad met straatkinderen in Pavas, een buitenwijk van San Jose waar we oude voetbalschoenen uit Nederland hebben gedoneerd. 

En dan nu de toekomst, waar staan we nu? We hebben contact met de vice-president van Costa Rica en andere onderdelen van de regering. Contact met de Nederlandse Ambassade in Costa Rica om de juiste contactpersonen te krijgen ter plaatsen wanneer wij grote projecten gaan beginnen. We hebben enorm veel kennis op gedaan van het land en de mensen maar ook vooral hoe je moet werken aan een eigen stichting. Hopelijk hebben we in de lente/zomer van 2015 weer een aantal mooie sponsorlopen met basisscholen uit Nederland en kunnen we hiermee mooie dingen doen. We hebben de plannen om in 2015 de eerste kinderen op educatief gebied te financieren. Daarnaast komt de nieuwe website hopelijk nog voor begin 2015 online en zijn we achter de schermen uiteraard constant bezig met nieuwe ideeen.

Praten. Daar komt het vaak op neer. Mensen inspireren en laten inzien wat het nut is van wat je doet. Vertellen waarom het zo hard nodig is en waarom we zo dankbaar mogen zijn om hier te leven. Elke gesprek kan leiden tot iets groots. Goed voorbeeld heb ik meegemaakt in Costa Rica in ons laatste week bij het weeshuis. We hebben daar een man ontmoet op straat, als we die niet hadden gesproken.. waren we 3 maanden eerder thuis en waren een hoop projecten niet doorgegaan. Toeval? Ik denk dat toeval niet bestaat in deze situatie. 

Dat 2015 maar minstens zo succesvol mag zijn als 2014..

 

Op 13 december 2014 spreken wij over onze ervaring in Costa Rica op de voorbereidingsdag van SIW in utrecht. Kijk voor meer informatie op www.siw.nl !

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]