Ebola verpleegkundige in Sierra Leone

Ik kwam een artikel tegen van een ebola verpleegkundige in Sierra Leone. Het was heel heftig om te lezen en ook heel triest eigenlijk. Deze man vertelde over hoe hij toch contact met de patienten probeerde te zoeken ondanks zijn beschermende pak. Ik vind het heel mooi dat mensen uit rijke landen waar geen problemen zijn en waar de kennis is die in de meeste derde wereld landen nog niet is, toch afreizen naar het ontwikkelingsland om daar hun kennis en vaardigheden te delen. Dat is voor mij ook heel erg wereldsupporter, je kennis en vaardigheden met veel mensen delen en mensen ermee helpen. 

Ebola kun je als een ramp zien vind ik en daarom is het goed dat er zoveel aandacht voor is want het eist iedere dag heel veel slachtoffers, wij hebben dat misschien niet zo in de gaten maar wij hebben ook geen idee hoe het daaraan toe gaat. Daarom is het goed dat dit soort ervaringen worden gedeelt zodat andere mensen ook bewust worden gemaakt van de ramp die zich aan de andere kant van de wereld afspeelt. 

 

artikel: 

http://www.volkskrant.nl/buitenland/ebola-verpleegkundige-de-zieke-man-pakt-mn-hand-daar-sta-je-in-je-gele-pak~a3724372/

 

 

 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of MaaikeRosanne
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd