mother of peace - wat is het?

Hierbij mijn eerste bericht.
Het is vandaag zondag en we zijn vrijdag terug gekomen uit Zuid-Afrika.
Ik ben daar 2 en een halve week geweest met 20 kinderen uit mijn klas en 3 begeleiders.
Het was een geweldige reis om nooit te vergeten.

Ik wil in dit bericht graag vertellen over 'Mother of Peace'.
Mother of peace heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Het is een soort project waar 12 huisjes en school binnen hekken staan. In ieder huisje wonen 7 kinderen met een huismoeder. Deze kinderen zijn allemaal wezen, allemaal met een ander (meestal vrij heftig) verhaal zijn ze bij Mother of peace terecht gekomen. De kinderen zijn van allerlei leeftijden (tot ongeveer 18). In de huisjes wonen jongens en meisjes bij elkaar en ook verschillende leeftijden. De meeste kinderen zien de huismoeder ook als hun echte moeder. Ik vond het heel mooi om te zien dat alle kinderen die daar wonen nu toch een thuis, een veilige omgeving en een 'familie' hebben. Ik hoop dat 'Mother of peace' veel mensen motiveert om iets vergelijkbaars te doen want het maakt echt een verschil.

In een volgend bericht vertel ik wat onze groep heeft betekend voor 'Mother of peace'.

Contributions, Comments & Kudos

Leuk Sterre! Zelf ben ik

Leuk Sterre! Zelf ben ik bijna 3 jaar geleden bij Mother of Peace geweest. Ben benieuwd hoe het daar nu gaat! Werken Karin (social worker) en Colene (kindergarden teacher) er nog?

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of sterrewestra
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.