Een duurzaam Boekelo

Zo vaak als de zon in Malawi schijnt, zo vaak regent het in Nederland. Ik geloof dat we dit regenwater nuttig kunnen gebruiken. Misschien niet om in te douchen of om onze tanden mee te poetsen, maar men zou best dingen kunnen gebruiken waarvan het schone water wordt vervangen door regenwater. Wat ik bijvoorbeeld onwijs zonde vind, is dat mensen hun grasmatje op een droge dag sproeien met kraanwater terwijl het de vorige week pijpenstelen heeft geregend. Het is erg makkelijk om het regenwater op te vangen en zo weer te gebruiken voor sproeien op droge dagen.  Dit doen sommige mensen gelukkig  al!

Je kan ook nog een stapje verder gaan, denk hierbij bijvoorbeeld aan het schone water dat we gebruiken om onze behoeften mee doortrekken. Zijn onze drollen serieus zo belangrijk dat het met  schoon DRINKwater moet worden weggespoeld?  Ik geloof dat daar nog erg veel winst in te maken is, niet alleen in Boekelo maar in heel Nederland. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Karlijnstokkers
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.