Duurzamer doe je zelf! Voor tieners :)

Duurzaamheid is een hot item in Nederland, en met een goede reden: het is goed voor ons allemaal als we wat simpele stappen volgen om onze voetafdruk op de aarde te verkleinen.

De meeste tips zijn echter voor volwassenen, maar dat betekent niet dat wij als tiener niet iets kunnen doen! Hieronder heb ik duurzaamheidstips speciaal voor tieners verzamelt:

Tip 1: hang een douche-zandloper op in je douche om te meten hoe lang je douchet, of meet jezelf door muziek op te hebben staan en niet meer dan twee liedjes te douchen. Minder lang douchen vermindert de hoeveeleheid schoon drinkwater die verspilt wordt aan hygiene.

Tip 2: als je een scooter hebt, spreek dan met jezelf af dat je hem alleen voor lange afstanden gebruikt. Als je ver van school woont, is het begrijpelijk dat je ermee naar school gaat, maar korte afstanden, zoals naar de supermarkt, kunnen ook best op de fiets. Vaker de fiets ipv de scooter pakken vermindert de uitlaatgassen in onze atmosfeer, iets waar we allemaal baat bij hebben.

Tip 3: als je het koud hebt thuis, doe dan een lange broek en trui aan, vóór je aan de thermostaat gaat draaien. Dit bespaart je ouders niet alleen kosten maar vermindert ook het energiegebruik van je huisgezin.

Tip 4: scheid je afval! Maak het jezelf makkelijk en zet de groenbak, plasticbak en afvalbak naast elkaar, zodat je niet extra moeite hoeft te doen om te scheiden.

Tip 5: let op de mensen om je heen en geef ze deze tips door, zodat we allemaal duurzamer kunnen leven :) 

Follow the author: anneloescornel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Leuke en praktische tips

Leuke en praktische tips Anneloes! Dit kunnen inderdaad tieners ook gemakkelijk zelf :-). 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1