De Grote Voorbereiding

Omdat ik ben gewisseld naar een ‘slaapdienstbaan’ heb ik overdag alle tijd om me bezig te houden met de voorbereidingen voor onze reis naar Afrika. En dat is nodig.
Er komt meer bij kijken dan alleen een project uitzoeken en een ticket boeken. Ik dacht nadat we hadden besloten via SIW (http://www.siw.nl) te gaan en een project hadden uitgekozen, we het meeste wel gehad hadden. Dit klopt niet kan ik je inmiddels vertellen.
Gelukkig zijn er wel een hoop websites, en hebben we veel informatie gehad van SIW met het voorbereidingsweekend over wat er allemaal geregeld moet worden voor je gaat.
Het switchen naar een ‘buitenlandvriendelijke’ zorgverzekering was zo gebeurd, tegenwoordig heeft bijna elke verzekeraar een goed overzicht wat wel en niet vergoed wordt, idem geldt voor een reisverzekering.
De tickets zijn nog wel een dingetje, die moeten natuurlijk zo goedkoop mogelijk en met zo weinig mogelijk overstappen, Tenzij je een vliegtuigspotter bent, dan is overstappen en verschillende vliegvelden zien top.
Als je dan vluchten naar wens gevonden hebt, moeten die wel op het goede paspoortnummer gezet worden om problemen bij de douane te voorkomen. De geldigheidsduur van mijn huidige paspoort bleek twijfelachtig. Voor de zekerheid maar even gebeld met de ambassade van Kenia; ik hoefde alleen maar te vertellen dat ik in oktober in Kenia hoop te landen, en ik kreeg na 5 minuten het antwoord op een vraag die ik niet had gesteld… ‘Welcome to Africa!’ En waarom ik nu al belde voor een vakantie in oktober… Ik denk dat het wennen wordt dat niet alles altijd geregeld is. Even ter overweging; we zouden om vast te kunnen wennen, nu kunnen stoppen met het stipt bijhouden en afwerken van het to do lijstje, helaas zitten de Nederlandse gebruiken er nog teveel in, en ga ik me nu dus weer bezig houden met visa, tickets, overnachtingen, financiën etc.
Het goede nieuws voor jullie; op het to do lijstje staat ook het punt ‘Afscheidsfeest’.

  • Linda
Follow the author: lindatimmer
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: lindatimmer
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]