Afval in Malawi

Toen ik in Malawi verbleef was het eerste wat mij opviel het prachtige landschap. Het was allemaal nog zo ongerept. Maar wat ook opviel waren alle rookpluimen die je overal zag. Als je in de verte keek leek het of er overal paasvuren waren aangestoken, dit waren natuurlijk geen paasvuren maar afval dat werd verbrand. 

In Malawi heb ik geen enkele prullebak gezien laatstaan dat ik een vuilniswagen zag rondrijden als je afval had gooide je dat gewoon op een stapel of in een gat. Vervolgens werd die stapel verbrand, heel handig, al het afval weg en kost niets. Ik snap heel goed dat de mensen in Malawi er zo over denken, maar wat ze niet in de gaten hebben is dat bij het verbranden van al dat afval heel veel schadelijke stoffen in de lucht komen, het is dus super slecht voor het milieu. Als Malawiaan is het welzijn van het milieu absoluut niet een van je zorgen en dat kan ik ze ook niet kwalijk nemen.

Als er in een land armoede heerst zijn mensen hun hele leven bezig met zichzelf van basisbehoeften te voorzien, denk aan water, een dak boven je hoofd, veiligheid en de mensen moeten zo hard werken om geld te verdienen. Het goed verwerken van al dat afval is eigenlijk een soort luxe probleem, pas als alle mensen zichzelf hebben voorzien van basisbehoeften gaan ze over zaken zoals afval nadenken. En om heel eerlijk te zijn kan ik ze dat niet kwalijk nemen.. 

Image
Follow the author: MaaikeRosanne
More contributions of WorldSupporter author: MaaikeRosanne
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]