28 aug 2014 - aankomst in Shanghai introdagen

Hoi allemaal, ik heb inmiddels mijn eerste nachtje hier overleefd! De vlucht hierheen was lang en slapeloos, maar heb het vannacht kunnen inhalen.. De introdagen in Shanghai waren erg kort, de eerste dag heb ik niet zoveel kunnen doen omdat ik erg moe was, ik heb de buurt verkend en heb met drie andere vrijwilligers uit duitsland een noodlesrestaurant uitgeprobeerd. Het idee was leuk, we konden zelf kiezen wat we bij onze noodles wilden hebben, maar de soep was veel te pittig!! We hebben de kok daarna lief moeten aankijken en geprobeerd met gebarentaal te omschrijven dat we graag de soep wilden omruilen voor heet water :D uiteraard deed hij dat met liefde. De tweede dag ben ik naar de financial district in Pudong geweest met twee anderen vrijwilligers uit het appartement. We zijn naar cloud 9 geweest op de 88e verdieping en hebben daar onder genot van een (dure) cocktail van het prachtige uitzicht van Shanghai genoten. We hebben het niet te laat gemaakt, omdat ik moest inpakken en de volgende dag vroeg zou vertrekken naar Suzhou. Ik probeerde de eerste dagen steeds maar op Facebook te gaan, en dacht dat de wifi in het appartement te traag was en daardoor niet kon laden wat bleek, Facebook en Google zijn beiden geblokkeerd.. Heb een VPN netwerk moeten installeren om zo nu en dan er toch op te kunnen! 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Huyen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.