Terug in Nederland

De eerste dagen nadat ik terug was heb ik ontzettend veel verteld aan iedereen die het maar wilde horen hoe geweldig Uganda was. Van de voetbalwedstrijden tot het lesgeven, het was echt helemaal top.

Toen ik terug was in Nederland en mijn huis binnenliep dacht ik gelijk aan Uganda. De mensen hebben daar zóveel minder, echter zijn ze zó gelukkig. We hebben hier zoveel faciliteiten en klagen om veel dingen die in Uganda niet eens een probleem zijn. De mensen daar zijn zo positief gestemd.

Naar mijn idee kunnen wij in Nederland nog veel leren van de Ugandezen. Dit heb ik ook duidelijk gemaakt in mijn verslag hieronder. Er wordt vaak gezegd dat Afrikanen lui zijn. Niets is minder waar. Het zijn ontzettend aardige, open, gastvrije, hardwerkende mensen. De mensen in Uganda zijn ook altijd bereid een praatje te maken. In Nederland is dat soms wel wat minder. Ik denk dat Uganda een socialer land is, de bevolking onder elkaar bedoel ik. De mensen daar zitten de hele dag samen buiten met z'n allen. Erg gezellig.

 

Ook ben ik héél erg gaan nadenken over het watergebruik. In Nederland laten veel mensen gewoon de kraan open. Ik denk dat we in Nederland véél zuiniger moeten zijn met ons water. Ik ben me hier ook van bewust als ik onder de douche sta.

 

Ik heb iemand laten uitrekenen hoeveel water de gemiddelde mens in Nederland gebruikt. Het was schrikbarend hoog. Als je je dan bedenkt dat een Ugandese watertank, (10.000 liter) geldt voor vijf gezinnen. Daar doen ze een heel jaar mee. Ter vergelijking: Een Nederlands gezin van vijf personen vebruikt op jaarbasis 201 kubieke water. Dat heeft me dus erg aan het denken gezet.

Follow the author: JelleUganda
More contributions of WorldSupporter author: JelleUganda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]