Textielstudio Karoesell

Beide jaren dat de 'Buy Nothing New-maand' nu in Nederland wordt gehouden, heb ik daar aan meegedaan met de beste voornemens: de hele maand niets (alleen tweedehands) kopen, je kasten uitmesten en al je oude spullen naar de kringloop brengen óf er zelf iets 'nieuws' van maken. Mensen die in de maand oktober jarig zijn, hebben de afgelopen jaren dan ook louter tweedehands cadeautjes van mij gekregen. :) Bovendien zette de hele familie dit idee in de maanden erna nog behoorlijk door, dus ook de Sinterklaasstapel met cadeautjes was steeds van kringlopen door het hele land en Marktplaats bij elkaar gesprokkeld.

Dat kasten uitmesten en iets 'nieuws' maken van je oude spullen is er echter nog nooit zo van gekomen... Oktober is meestal een vrij drukke maand en ik ben er simpelweg meestal gewoon niet aan toegekomen. Vandaar dat ik dit jaar de zomervakantie daar eens goed voor heb gebruikt!

Ik ben alle kasten bij langs geweest en heb de kleren verzameld die ik niet of nauwelijks meer aan heb. Vorig jaar heb ik zelf een naaimachine gekocht, dus ik hoefde mijn creatieve buien niet meer te bewaren tot ik bij mijn ouders thuis was! Ik kon direct aan de slag. :)

Toegegeven: de bult met 'oude' kleren is behoorlijk groot, dus ik ben nog niet overal aan toegekomen, maar een begin is er. Naast wat verstelwerkzaamheden ben ik nu ook begonnen aan een grotere klus: zelf een jurkje maken van een leuk lapje stof dat ik bij de kringloop heb gevonden.

Daar ben ik trouwens de laatste tijd behoorlijk veel geweest en toen ik als een leek op het gebied van breien voor de bollen wol en breinaalden stond (voor mijn bijdrage aan de vredessjaal!), vertelden de medewerkers mij dat er binnenkort ook een textielstudio zou worden geopend. Het is een heel leuke kringloopwinkel met een grote maatschappelijke betrokkenheid: Karoesell steunt ook allerlei projecten. Zo wordt er wordt gedoneerd aan huisvestingsactiviteiten voor jong en oud in de wijk Woensel-West, aan de Dierenbescherming, aan een voedselprogramma in Uganda en ook aan diverse andere projecten in de wijk om op een laagdrempelige manier kwetsbare bewoners te ondersteunen.

Karoesell had al een tijdje een 'Repair Café' (gespecialiseerd in de reparatie van elektra en elektronica) en nu is er ook een heuze textielstudio geopend! Wat ze doen?

- Upcycling van kledij en textiel
- Reparatie en aanpassing van kledij
- Verkoop van breigaren (ecologisch geverfd brei- en haakgaren, rechtstreeks van Bulgaarse schapenboeren! :))
- Workshops
- ....

Er zijn nog enthousiaste creatievelingen gezocht: vrijwilligers met een passie voor naaiwerk, breien en/of haken om samen met hen nieuwe, leuke en mooie producten te maken van de grondstoffen uit het moederbedrijf 'Kringloopwinkel Karoesell'. Ik ga volgende week eens een kijkje nemen: het klinkt ontzettend leuk! :)

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: AnnaVanderveen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: AnnaVanderveen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]