Van patsers naar suikerfeest-jurken.

 

Dit keer geen blog vanuit Nederland maar vanuit Maleisië. Op dit moment ben ik op Perhentian Island, een eiland aan de oost kust van west Maleisië. Voor het eerst sinds tijden weer op vakantie met mijn ouders en zusje. Na een lange tussenstop in Dubai, waar we de stad goed bekeken hebben, vlogen we door naar Maleisië. En ik moet zeggen, ik was blij om weer in Maleisië te zijn. Dubai staat me eigenlijk gewoon in alles tegen. De 'zie ons geweldig zijn' houding, de overdaad aan luxe en de mega shopping malls, niets voor mij. 

Kuala Lumpur was dan ook weer een verademing, lekker multi-culti, taxi chauffeurs waarmee je weer kunt praten en gezellige gesprekken met de verkopers op straat. Ik kan het iedereen aanraden, een stad om rustig te ontdekken, rond te lopen, cultuur op te snuiven en leuke mensen te ontmoeten. Bang de shopping malls te missen? Don't worry ook in Kuala Lumpur kun je geweldig shoppen. 
Een paar dagen later zijn we vertrokken naar Melakka (ideaal voor een goede geschiedenis les). Je vindt hier nog een 'Stadshuys', kerken en typisch Nederlandse gebouwen. De fiets-taxi's die de hele dag rond fietsen zijn versierd in stijl; Hello Kitty, roze, glitters. Upin & Ipin (geniale Maleise kinderserie!) en vooral ook heel heel veel knipperlichtjes. 

Na Melakka zijn we door gereisd naar Kuala Terengganu, gelegen aan de oost-kust van Maleisië. Hier kwamen we aan op het moment dat het suikerfeest net begon. Ik heb echt nog nooit zoveel mooie gekleurde hoofddoeken en jurken gezien. Hier zijn we ook een moskee gaan bekijken en vond het best boeiend om op deze manier kennis te maken met een andere cultuur. 

Vanaf Kuala Terengganu zijn we naar de Perhentian verhuisd waar we de 1e nacht verbleven in een super gave jungle achtige houten hut. De beesten die hier rond liepen waren waanzinnig. Een hagedis van een meter lang, die zich langzaam voortbewoog. Vlinders zo groot als een gemiddelde hand (dat is dus groter dan die van mij ;-)) en mooi gekleurde kleinere hagedissen en kikkertjes. Helaas werd niet iedereen gelukkig van deze gezellige beestenboel, na de 1e nacht zijn we dan ook verhuist naar een iets westerser hotel. Hier geen mega beesten maar wel een prachtig strand en azuur blauwe zee, schildpadden, haaien en geweldige vissen. Vandaag hebben we hier dan ook prachtig gesnorkeld, een aanrader! 

Morgen reizen we door naar Kota Bharu waar ik benieuwd ben naar de cultuur en dan komen Bali en de Filipijnen steeds dichterbij, spannend! 

Ik houd jullie op de hoogte, liefs vanuit een warm Maleisië, 

Kirsten 

 
Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Kirsten
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]