Tweede voorbereidingsdag Worldmapping

Vandaag, 21 juni 2014, was de tweede voorbereidingsdag van Worldmapping in Utrecht. Ik als inwoner van Maastricht moest vroeg op om de trein van 6.58 uur te hebben. We moesten immers al om 10.00 uur in Utrecht zijn. In mijn groep zitten 9 mensen die uit Maastricht komen. Ik had het idee om met een groepsticket te reizen. Dit is veel goedkoper dan dat we ieder voor zich een kaartje zouden kopen. We hadden nu per persoon voor €6.85 een retourtje Utrecht. In de trein hebben we gezellig wat gekletst en gekaart. Eenmaal aangekomen in Utrecht zijn we met z'n alle naar het gebouw gelopen waar de voorbereidingsdag werd gehouden.

We waren als eerste dus bedachten we dat we de stoelen weer in een kring konden zetten, zoals de vorige keer. Na heel vaak de stoelen te hebben geteld, hadden we er eindelijk genoeg klaargelegd. De mensen uit onze groep druppelde langzaam binnen en om 10.00 uur konden we beginnen.

Om te beginnen kregen we een nieuwe tweede begeleider, Irene. Zij heeft zich eerst voorgesteld en daarna moesten wij ons ook weer even voorstellen. Na het voorstellingsrondje krijgen we de laatste belangrijke informatie over onze expeditie. Daarna gingen we 'speetdaten'. Dit was om met elkaar een op een te kunnen praten. We kenden elkaar dan wel allemaal, maar we hadden nog niet met iedereen apart gesproken. Om het gesprek lopend te houden, kregen we bij ieder gesprek een ander onderwerp. Onderwerp als 'als je een dier zou zijn, welk dier ben je dan?' en 'mijn eerste gedachte toen ik vanochtend wakker werd was...' werden door iedereen besproken. Na het speeddaten kregen we de opdracht om een lunch te gaan halen. Iedereen kreeg €1,- en we moesten hiervan een lunch halen voor 22 personen. We gingen vol enthousiasme met z'n alle naar de winkel. In de winkel zelf ontstond alleen een grote discussie over wat we nu precies zouden kopen. We hadden al 50 broodjes gepakt en alleen het beleg moest nog. Dit was het lastigst. Sommige mensen wilden salades, maar andere mensen lustten dat weer niet. Uiteindelijk hadden we vanalles wat gekocht. Op de terugweg kwamen we nog langs Turkse winkels. Daar hebben we een kwart meloen gekocht, want, voor de verandering, vond iedereen dit een goed idee. Toen we weer terug waren, zaten we met z'n alle om een grote tafel en hebben we alles opgegeten.

 Na de lunch kregen we een doem senario te horen en werd de groep in tweeën gesplitst. Het senario was dat het vliegtuig waar we in zitten zou neerstorten. Het vliegtuig was in band gevlogen en we konden tien dingen uit het vliegtuig redden. Welke 10 dingen zouden dit zijn? Iedere groep kreeg een papier met een lijst met spullen. Hieruit moesten we kiezen. Omdat we nu met een kleinere groep waren, waren we binnen no-time klaar met wat we zouden meenemen. Terug in de klas moesten we uitleggen bij ieder item waarom we het hadden gekozen. De andere groep had andere dingen. Het was leuk om te horen waarom ze die andere dingen hadden gepakt. 

Aan het eind kregen we onze truien die een meisje uit de groep had besteld. We gingen natuurlijk met de truien op de foto. 

Na de voorbereidingsdag zijn we met een groot deel van de groep Utrecht in gegaan. Daar hebben we wat gegeten en hebben we op een terrasje gezeten. Dit was erg gezellig. 

Om 18.39 uur hadden we onze trein naar. Om 22.00 uur waren we weer terug in Maastricht.

Het was een lange maar erg gezellige dag. Ik heb nu nog meer zin in mijn expeditie in Malawi!

Image
Follow the author: Claire Schapendonk
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]