Zondag 15 juni – Met de Masai naar de kerk

Vandaag zouden we met de Masai meegaan naar zijn kerk in Stone Town. Het is soms lastig communiceren met hem, omdat wij natuurlijk niet zo uitgebreid Swahili kunnen. Onze Masai heet Michael en om 8 uur zouden er twee andere Masai naar ons huis komen en dan zouden we met z’n allen die kant op gaan. Of bedoelde hij nou 9 uur of 10 uur? Anyway, wij hadden vroeg ontbeten en ons klaargemaakt zodat we elk moment konden vertrekken.
Rond 9 uur / half 10 waren ze er en volgens Michael konden we gaan. Wat een hilarische boel allemaal! Twee blanken met 3 Afrikaanse mannen van de Masai stam die normaal in de rimboe in Arusha leven op het vaste land van Tanzania. Maar één ding hebben we gemeen en dat is de liefde voor Jezus! Hoe gaaf is dat! Wij kunnen goed met onze Masai en hij is meer dan gewoon een bewaker. Hij is altijd vrolijk en vriendelijk en we zullen hem ook gaan missen als we Zanzibar verlaten. Ook geven we hem vaak eten wat uit het huis over is, zodat hij ook voldoende binnen krijgt.
Op naar de kerk. We pakten de daladala en gingen naar Stone Town. Toen we daar aangekomen waren vroeg Michael aan ons: waar gaan we heen? Huh, waar gaan we heen? Dat weet jij toch? We zouden toch naar jullie Masai kerk in Stone Town gaan? We riepen een Afrikaanse voorbijganger erbij die Engels kon. We vroegen hem of hij aan de Masai kon vragen wat nou de bedoeling was. We begrepen al snel dat er helemaal geen Masai kerk bestaat in Stone Town en dat hun ‘gewoon’ met ons mee naar ‘een kerk’ wilden. Oke prima, dat kunnen we natuurlijk ook doen. We besloten om naar de kerk van pastor Daniël te gaan, waar we vorige week zondag ook waren geweest.
Rond kwart over 10 kwamen we aan bij de kerk en we waren nog ruim op tijd. De Masai vonden het geweldig om met ons naar een kerk te gaan en hebben er enorm van genoten! Het was een mooie dienst, waarbij we ook dit keer weer even naar voren moesten. Pastor Daniël bad voor ons en bedankte ons voor onze werkzaamheden als vrijwilliger op Zanzibar. In de dienst werd weer veel gedanst en gezongen, zulke kerkdiensten gaan we zeker missen. Ook hebben we met z’n allen gebeden voor de nieuwe kerk in aanbouw. Na de dienst wilden de Masai terug naar Stone Town, omdat ze weer naar hun werk moesten en daar niet te laat wilden zijn. Het was een mooie belevenis!

Image
Follow the author: Marlinda
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]