WK: #save favelas children!

Voetbalspelers weten het, deze dagen kunnen ze niet onopgemerkt spelen, alle televisies van over heel de wereld staan op ze gericht. Iedereen duimt dat het thuisland zo ver mogelijk komt en Nederland lijkt het ook goed te doen.

Toch blijft de keuze voor een locatie waar een WK of Olympische Spelen gespeeld wordt altijd erg dubbel. Aan de ene kant is het goed om een minder ontwikkeld land de kans te geven zich beter op de kaart te zetten en de economische voordelen van zo'n wereldevenement mee te pakken. Aan de andere kant: terwijl er voetbal gespeeld wordt in Brazilië, zijn er genoeg mensen en vooral ook kinderen die daar leven onder slechte omstandigheden en het geld dat betaald wordt om het WK te organiseren, kan wellicht beter in de favelas (sloppenwijken) gestoken worden.

De kinderen in de favelas krijgen iedere dag slechts 4 uur school. De rest van de tijd moeten zij in de favelas , waar ze wonen, doorbrengen. Omdat er veel ongelijkheid is en de mensen in de arme wijken erg gespannen zijn vanwege de lage inkomstenbronnen, ligt het gevaar op de loer dat de kinderen betrokken worden in drugshandel. De plaatselijke, zeer gewelddadige politie treedt hiertegen op, met al het gevaar voor deze kinderen van dien. 

Tijdens de wedstrijd België - Verenigde Staten was er iemand die hier de aandacht op heeft gevestigd. Hij betrad het veld met de tekst '#SAVE FAVELAS CHILDREN. Wat mij betreft een goede zaak, want ieder beetje bewustwording van de kijkende voetbalfan is mooi meegenomen. Na afloop of tijdens de wedstrijd wordt er gesproken over die man in het superman pak en ook op het social medium facebook zie je de foto's van deze actievoerder voorbij vliegen.

Wat vinden jullie van zijn actie? En zijn er wereldsupporters die in Brazilië geweest zijn en iets van de favelas hebben meegemaakt?

Image
Follow the author: EliseS
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Jaaaa ik heb het ook gezien,

Jaaaa ik heb het ook gezien, en dacht er nog aan om een blogje over te schrijven :)maar jij hebt al een ontzettend leuk stukje geschreven! Zo een goede actie van deze jongeman! Helaas is alles zo gecensureerd dat het niet is uitgezonden, maar door behulp van social media en een aantal oplettend fotografen toch vastgelegd.Ik vind dat hij helemaal gelijk heeft, en ondanks dat ik ontzettend van het WK hou zou eigenlijk iedereen het moeten boycotten om dat soort redenen.liefs Cecile

Haha wat grappig dat jij het

Haha wat grappig dat jij het ook al zo'n goede actie vond en er over wilde bloggen Cecile ;-) Wat bizar dat ze zoiets gewoon uit de televisie knippen, dat is eigenlijk schandalig naar mijn mening. Beetje een soort van 'kop in het zand steken'... Maar daar zijn dit soort organisaties best heel goed in!

Inderdaad een leuk stukje

Inderdaad een leuk stukje Elise! Het past mooi bij dat wat ik in mijn blog over WK-gekte schreef. Enerzijds is de aandacht er weinig, maar blijkbaar worden acties die de aandacht hier wel op richten ook niet getoond. Blijft bijzonder dat ze daar zo'n censuur op toepassen.  

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3