INSPIRATION: Sailing Dentist

Vol bewondering las ik dit weekend een artikel in Arts en Auto over het vrijwilligerswerk van Leentje Schade. Zij heeft haar baan als tandarts in Nederland opgegeven voor vrijwilligerswerk. En niet zomaar vrijwilligerswerk: het doel is als tandarts per zeilboot te opereren!

Haar eerste bestemming was Gambia. Hier werkte ze nauw samen met Stichting Tandheelkundige Hulp The Gambia. Ze leidde er vrijwilligers op, zodat zij straks zelf aan de slag kunnen gaan als mondhygienist en zo hun eigen inkomen kunnen vergaren. Wat ik hier bijzonder aan vind is dat ze ook heel duurzaam te werk gaat. Alle kennis die zij aan de plaatselijke mensen doorgeeft is dus blijvend en bevordert de tandheelkundige zorg. Daarnaast krijgen de kinderen op de scholen die ze bezoekt een tandenborstelsetje, waardoor veel tandheelkundige problemen kunnen worden voorkomen.

In het artikel in Arts en Auto schrijft ze daarnaast het volgende: "Ik heb inmiddels ook al veel kinderen in de tandartsenstoel gehad. Misschien wat naïef, maar ik had niet verwacht dat hun gebitjes zó slecht zouden zijn! Bijna alles is rot en ze hebben veel pijn. Het geeft mij veel voldoening dat ik ze kan helpen."

Er is dus duidelijk nog meer behoefte aan extra hulp om opnieuw naar Gambia te gaan. Er wordt op dit moment geld ingezameld voor dit nieuwe bezoek. Daarnaast zag ik op haar website dat ze ook oproepjes doet voor andere hulp die ze kan gebruiken. Een organisatie die je als wereldsupporter dus niet zomaar kan missen! In de youtube pitch bij dit bericht kun je meer informatie vinden over het project.

Zelf ben ik zo enthousiast over haar project dat ik meteen een bericht heb gestuurd om te kijken of ik nog op bepaalde vlakken kan helpen met de voorbereidingen in Nederland. Dus hopelijk to be continued!

 

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]