Millenniumdoelen in Nederland

In Nederland worden de meeste millenniumdoelen succesvol gehaald. Zo is er in ons land een leerplicht en gaan alle jongens en meisjes naar school. Daarnaast sterven er maar zelden kinderen of zwangere (of net bevallen) moeders door de goede gezondheidszorg in ons land. Daarentegen kan in ons land millenniumdoel 8: 'meer eerlijke handel' wel een stuk beter worden nagestreefd dan nu word gedaan.

Zo zouden de inwoners van Nederland veel vaker en beter stil moeten staan bij waar de kleding die wij in de winkels kopen wordt gemaakt en onder wat voor omstandigheden dit gebeurd. Zo zouden de winkel(ketens) zelf ook veel kritischer moeten zijn over waar ze hun producten in kopen en of deze producten wel 'fair' worden geproduceerd. Zo verkopen veel kledingwinkels in Nederland kleding die niet fair is geproduceerd. Zo worden in veel fabriek waar de kleding wordt ingekocht de werknemers erg slecht behandeld en ook erg slecht betaald. Soms komt er ook kinderarbeid aan te pas en worden de werknemers uitgebuit. Zo kopen de Nederlandse kledingwinkels hun kleding zeer goedkoop in waardoor ze de kleding ook niet te duur in de etalage hoeven te leggen en een flinke winst kunnen maken. Dit is absoluut niet fair en zo wordt millenniumdoel 8 ook absoluut niet goed nagestreefd. Dit probleem speelt ook op het gebied van de productie van meubels, diverse etenswaren (koffie, bananen etc.) en nog veel meer.

Zo moeten er betere en strengere regels komen waardoor deze unfaire productie wel fair wordt. Daarnaast moet dit dan natuurlijk ook goed worden gecontroleerd en moeten bedrijven kunnen aantonen dat ze zich ook echt aan deze regels houden en daarmee bijdragen aan een positieve ontwikkeling in onze wereld. Dan worden de winkels kritischer bij het inkopen en wordt de situatie voor alle arbeiders in de fabrieken ergens hier ver vandaan een stuk beter en krijgen ze voortaan beter betaald voor het werk dat ze verrichten. Ook neemt hierdoor de kinderarbeid af en kunnen meer mensen een beter bestaan lijden doordat ze voortaan een eerlijk inkomen krijgen. En wanneer deze kinderarbeid weer afneemd, kunner er misschien ook wel meer kinderen naar school toe. Oftewel, door dit millenniumdoel beter na te streven heeft dat ook een positieve invloed op een aantal andere millenniumdoelen.

Ten slotte moet natuurlijk ook iedere koper bewust zijn van de productie van een product en misschien vaker kiezen voor de zogenemaamde fairtrade producten, die gelukkig al steeds vaker te zien zijn in sommige winkels. Ook al zijn deze vaak wat duurder. Op deze manier kunnen we er met z'n allen voor zorden dat ook millenniumdoel 8 in Nederland beter wordt nagestreefd.

Follow the author: berendbruijn
More contributions of WorldSupporter author: berendbruijn
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Kleding

Goed stukje! wat ons duidelijk maakt dat het belangrijk is dat we aan andere moeten denken.

Kleding

Goed stukje! wat ons duidelijk maakt dat het belangrijk is dat we aan andere moeten denken.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2