ontmoeting met een geweldige Surinaamse vrouw

Tijdens mijn reis in Suriname heb ik geweldige mensen ontmoet. De lokale mensen waren zeer gastvrij en enthousiast om mij als blanke Nederlander hun land te laten zien.
De onderdirectrice van kindertehuis Stichting Claudia A heeft mij laten zien hoe geweldig haar werk is in dit kindertehuis.
Ze is 24/7 bezig met de kinderen en woont zelf ook achter het tehuis op hetzelfde stuk grond. Haar achtertuin is als het ware de speeltuin van de kinderen. De kinderen kwamen graag bij haar zitten en gezellig kletsen.
Ik heb tijdens mijn vrijwilligerswerk veel met haar gedeeld en gepraat.
In het begin merkte ik vooral dat het eenrichtingsverkeer was, dat er veel vragen vanuit mijzelf moesten komen. Naarmate ze zagen dat ik me voor 110 % in zette voor de kinderen, begonnen ze meer interesse te tonen. Met name deze onderdirectrice. We hebben uren gepraat over ervaringen met kinderen en hoe kinderen eigenlijk allemaal hetzelfde zijn, ongeacht welke huidskleur.

Het was zo bijzonder haar te leren kennen en hoe zij omgaat met de organisatie van deze Stichting. Ik was behoorlijk aangedaan toen ze me vertelde dat ze met zeer weinig geld en materialen de kinderen moeten verzorgen en een mooi leventje te bezorgen.
Ze was zeer dankbaar dat ik gekozen heb bij hen vrijwilligerswerk te komen doen en ook mooie dingen heb bereikt.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Dorien23
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.