De laatste voorbereidingen voor de grote reis.

Hallo allemaal,

Leuk dat jullie op mijn blog kijken! Mijn naam is Agnes Bakker en ik ben 17 jaar oud. Samen met 9 andere meiden en twee leraressen vertrek ik over een kleine twee week naar Uganda. Daar hopen we twee week te blijven waarvan we één week les gaan geven op een school. De andere week houden we ons bezig met wat meer fysiek werk zoals dingen bouwen.

Het begon allemaal ongeveer in mei/juni. Ik had mij samen met een vriendin opgegeven voor een profielwerkstukvoorlichting van onze school over worldmapping. Tijdens deze voorlichting werd ons uitgelegd dat wij ons profielwerkstuk op een andere manier konden invullen. We zouden een reis kunnen maken naar Uganda!
Dit zou niet zomaar een reis worden. We zouden in Uganda les gaan geven op een school. Ook werd ons verteld dat deze vorm van het profielwerkstuk dubbel zo veel werk was.
Maar mijn vriendin en ik waren al zo enthousiast dat we ons vrijwel meteen hadden opgegeven. Na een aantal gesprekken werden we uitgekozen om mee te gaan met de reis.

Het daarop volgende schooljaar gingen we met de voorbereidingen van start. Wij hadden de opdracht om reken les te geven aan kinderen van 6/7 jaar.
Eerst werd het profielwerkstuk gemaakt. Wij hadden als onderzoeksvraag: Hoe kun je kinderen in Uganda van 6/7 jaar leren rekenen? Na een aantal onderzoeken hebben we dit profielwerkstuk succesvol kunnen inleveren.
Daarna was het tijd voor het maken van een lesplan. We hadden eerst werkelijk geen idee hoe we dat moesten aanpakken. Maar het is gelukt! we hebben vier lesdagen gevuld met hartstikke leuk materiaal! Zo hebben we van uitgeverij Wolter Noordhoff 70 Locodoosjes gesponsord gekregen. En dat niet alleen, we hebben ook 100 Loco rekenkaarten gekregen.
Maar we hebben nog meer materiaal: een leerling van de bouw heeft een prachtig telraam voor ons gemaakt en zelf hebben we rekenkettingen gemaakt.

Natuurlijk moesten er ook andere dingen geregeld worden dan alleen het lesmateriaal en het profielwerkstuk. We moesten ons bijvoorbeeld laten inenten en een dingen zoals een paspoort moesten aangeschaft worden. Al met al een drukke maar leuke en leerzame tijd!

Als ik aan het afgelopen schooljaar terug denk, dan denk ik wat is die tijd omgevlogen! in het begin leek Uganda nog zo ver weg en nog zo ondenkbaar. En nu vertrek ik al over een kleine twee week.
De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Zo moeten er nog een aantal praktische spulletjes worden gekocht en moeten er nog kleine dingetjes in ons lesplan worden aangepast.
Als dat alles geregeld is dan kan de grote reis beginnen!

Liefs Agnes

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Agnes
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]