Gras vegen?!

YODEP staat voor Youth Development and Productivity. Het is opgericht door een aantal jonge mensen uit de comunity om de jeugd te stimuleren en de productiviteit te verhogen. Ik bezocht dit project tijdens mijn reis gedurende twee dagen.

Op de tweede dag van het bezoek, gingen we een bezoek aan een ziekenhuis brengen. Ik had er onwijs veel zin in! Na een wandeling van zo’n 50 minuten, waren we eindelijk op de plek van bestemming. Nadat we even hadden uitgerust van de lange wandeling, kregen we een schort, een muts en een mondkapje die we om moesten doen. We hadden hoge verwachtingen nu we dit allemaal aan kregen!

We kregen we een rondleiding. Ik vond het heel interessant om zo’n ziekenhuis een keer in het echt te zien. Het is toch anders dan je op tv ziet. Het ziekenhuis waar wij waren, was een gratis ziekenhuis. Dat betekend dat je niet hoeft te betalen om behandeld te worden.

Na de rondleiding, mochten we de handen uit de mouwen gaan steken. We werden opgedeeld in twee groepen. Helaas was het geen spannende activiteit: we moesten het gras gaan vegen. Voor Malawianen is dit heel normaal, maar voor Nederlanders is dit toch ontzettend vreemd. We hebben gedaan wat we konden, totdat de concentratie volledig was verdwenen en niemand eigenlijk meer wist waarom we dit ook al weer deden.

’s Avonds in Pakachere, onze thuisbasis, ging Judith ons iets vertellen. (Judith was de regiocoördinator). Het ging over onze activiteit van die dag: het gras vegen. Voor ons compleet nutteloos. Volgens haar absoluut niet. Het gras moet worden geveegd om het kort te houden. Zo hoeven ze geen dure machines aan te schaffen om het gras te maaien en houden ze de slangen weg. Ook is het niet heel netjes als het gras vol bladeren ligt. Ze vegen daarom het gras om alles verzorgd te houden en het ziekenhuis er schoon uit te laten zien. En wat hebben bezoekers van het ziekenhuis wel niet moeten denken toen ze een aantal blanken het gras zagen vegen?! Misschien hebben ze wel iemand in het ziekenhuis liggen die doodziek is, en hebben we ze zo toch een leuk moment kunnen geven. Iedereen moest namelijk kei hard lachen toen ze ons daar zagen vegen.

Na dit verhaal hebben we toch hele andere inzichten gekregen. Wat voor ons compleet nutteloos leek, was toch eigenlijk wel een mooie activiteit. Nu kan ik dan dus ook zeggen dat ik toch iets goeds heb gedaan die dag.

Image
Follow the author: Jules
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Het moment van deze foto was

Het moment van deze foto was echt geweldig! Wat hebben we ook een lol gehad die middag!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1