Image
WorldSupporter profile of Rosalinde
Image
Travel & Move: 
Tijdens een trip in de bergdorpen van noord Thailand kwam ik met een meisje van 14 in gesprek die mij haar trouwjurk liet zien.
Deze cultuurverschillen maken veel indruk op me en maken me ook bewuster van mijn eigen cultuur.
Experience & Leisure: 
Vorig jaar ben ik met mijn zus naar een festival geweest in Amsterdam waar fairtrade producten en gerechten uit heel de wereld werden tentoongesteld en welke je mocht proeven.
Verder bezoek ik graag Festival Mundial en houd ik van Afrikaanse dans!
Learn & Develop: 
Op de middelbare school heb ik meerdere keren geld opgehaald voor Congo d.m.v. een fancy fair te organiseren.
Voor mijn opleiding Verpleegkunde heb ik drie maanden vrijwilligerswerk gedaan in Zuid Afrika. Ik ben nog steeds actief betrokken bij dit project en zorg voor continuïteit.
Help & Change: 
Voor mijn opleiding Verpleegkunde heb ik drie maanden vrijwilligerswerk gedaan/stage gelopen in de townships van Port Elizabeth. Hier heb ik een tijd als verpleegkundige gewerkt in Missionville.
Hier zag ik voornamelijk veel patiënten met AIDS en tuberculose. Ook kwam ik bij mensen thuis voor een huisbezoek. Daarnaast heb ik op een basisschool in een township les gegeven in gezondheidszorg, zoals het geven van seksuele voorlichting en EHBO-lessen.
Work & Initiate: 
Ik werk in Hotel Jeroen in Den Bosch waar alleen fairtrade producten gebruikt worden, van wc reiniger tot bier.
My Latest Activity
Inspirerende moeder in Kaapstad

Tijdens een citytrip door Kaapstad werden we aangesproken door een afrikaanse dame. Ze vertelde dat ze werkloos is en een driejarig dochtertje heeft waar ze alleen voor zorgt. In tegenstelling tot andere werklozen wil ze mensen niet zomaar om geld vragen maar hier iets voor terug doen, namelijk door...

Serious Request 2014

Doel 3FM Serious Request 2014: Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden

Image

Dit jaar is het doel van 3FM Serious Request 2014: Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Ook in Zuid-Afrika is dit een groot probleem. Daarom ga ik hier dit jaar heen om dit goede doel te steunen.

Image

Introduction: Name: Greg Gilfroy Age: 26 Nationality: South African 1. In times of Apartheid people were divided in different classes, based on their race. Do you think all people in South Africa are equal today, despite skin colour? Yes, all the people in South Africa are given the same changes in ...

Image

Naast mijn eigen project hielp ik af en toe mee met andere projecten in de buurt zoals in dit opvanghuis.