Image
WorldSupporter profile of Renee
Image
Travel & Move: 
om als 16 jarige rond te lopen in het oerwoud en de sloppenwijken van Peru heeft op mij het grootste indruk gemaakt.
Ik ben me nu veel bewuster van de wereld om mij heen en hoe goed we het hier hebben in Nederland. Ik werd 16 jaar in het regenwoud en een lokale familie had voor mij speciaal een taart gemaakt met: 'Renee Haapy birthday' erop. Ook mijn solo-backpack reis door Zuid-Oost Azie op mijn 18e heeft zeer veel indruk op mij gemaakt. Backpacken laat je echt de wereld zien en niet alleen maar de dure ressorts op vakantie. Omdat je backpacked ga je vaker naar home-stays en verblijf je echt bij families thuis, wat leuker en duurzamer is. sindsdien ben ik: verslaafd aan reizen, koop ik vaak fairtrade, doe ik bewuster boodschappen, zet ik mij in voor goede doelen (zoals Peru), reis ik af naar landen waar ik nodig ben als vrijwilliger en licht ik andere mensen voor over het belang van vrijwilligerswerk en om 'bewuster te leven'. Door de wereld te hebben mogen gezien, ben ik het ook beter gaan waarderen.
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd doe ik veel voor vrijwilligers projecten, moet ik helaas ook huiswerk maken, kijk ik veel films (zoals: The motorcycle diaries van Che Guevarra, Planet Earth, long way down/round, e
tc.) kijk ik graag tv (zoals: national geographic, discovery etc.) en ik lees graag boeken (zoals: the beach, by any means, etc.) mijn grootste hobby is fotograferen (voornamelijk portretten, in het buitenland vind ik leuk). Ik luister veel muziek (folk, pop, rock, van over de hele wereld - Iers, Afrikaans, Amerikaan, Latin-Amerikaans etc.) en ook schrijven vindt ik leuk om te doen. Reizen is mijn grootste passie en als ik mij in het buitenland bevind ga ik graag duiken.
Learn & Develop: 
op mijn middelbare school hebben wij een reis gemaakt naar Peru (van 3 weken).
Deze reis hebben we zelf betaald en had het doel om ons bewust te maken van de fragiele aarde waarin we leven (en was dan ook voornamelijk gericht op Biologie) maar ook om de cultuur te leren kennen en een schooltje met Quetcha indianen kinderen te ondersteunen. wij hebben voor hun dan ook een fundraising dinner georganiseerd, een sponsorloop gelopen, advertenties in kranten verkocht en een markt georganiseerd waar we handgemaakte dingen verkochten. Zelf heb ik na deze reis ook aan de nieuwe lichting leerlingen voorlichting gegeven over Peru en het schooltje. Met onze groep hebben wij zeer veel geld ingezameld. Na mijn eindexamen heb ik 5 maanden lang in mijn eentje rondgereisd in Zuid-oost Azie, waar ik grote wonderen van de wereld mocht ervaren. Helaas heb ik ook veel tragische dingen gezien zoals grote armoede. Nu studeer in Milieu- en maatschappij wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en houd ik mij bezig met het 'groener' maken van de wereld en de relatie tussen mens en natuur.
Help & Change: 
Voor de tweede keer op reis ga ik met mijn moeder naar Vietnam om daar vrijwilligerswerk te doen met weeskinderen, geestelijk en lichamelijk gehandicapten en mensen die Engelse les nodig hebben.
ik geef voorlichting over deze projecten in vietnam om sponsoren te zoeken. Ook heb ik meerdere keren geld ingezameld voor een schooltje Peru om Quetcha indianen, in Patacancha, een kans te geven (en heb deze school bezocht). ik doe bewust mijn boodschappen (vaak Fairtrade). ik ben vaak bezig met het motiveren van mensen om onze projecten te steunen en zich in te zetten als vrijwilliger. maar ook om hen bewust te maken dat mensen met kleine veranderingen verantwoordelijker met het milieu kunnen omgaan (voornamelijk vanwege mijn studie milieu- maatschappijwetenschappen). Ook ben ik bezig met vrienden, een aantal vrijwilligersprojecten op te zetten/te ondersteunen.
Work & Initiate: 
Ik werk voor de Thuiszorg, waar ik veel verschillende mensen ontmoet van over de gehele wereld en bekend raak met verschillende culturen.
Voor de kerstpakket van mijn vroegere werkgever heb ik gekozen om een bedrag te doneren aan het goede doel. Ook verkocht ik in de winkel waar ik werkte handgemaakte vingerpoppetjes en fluitjes (uit Peru) voor de kindertjes in Patacancha en had ik een collectebus op de toonbank staan om het schooltje in Peru te ondersteunen.
My Latest Activity
Global Issues Course

Tijdens mijn semester studie in Ierland, University College Cork (UCC), heb ik een certificaat "global issues" behaald. Super interessant certificaat waarbij we iedere week, voor 7 weken lang bijeenkwamen, les kregen over verschillende onderwerpen:  ·       ...

Vakantiebeurs

Kom langs bij de Vrijwillig Wereldwijd stand op de vakantiebeurs!!

Image

Zondag 18 Januari stond ik met Vrijwillig wereldwijd op de vakantiebeurs. Een hele gaaf dag was dat! Ik heb me helemaal schor gepraat, en rimpels gelachen. Zeer interessante mensen gesproken en veel geïnteresseerden enthousiast gemaakt (van alle leeftijden!). Het is erg leuk om te zien hoeveel ...